Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Έκθεση φωτογραφίας «Μεταξύ μας»

Στις 18 Ιουνίου, στις 9 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της τρίτης ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας "Μεταξύ μας", που διοργανώνεται από το photoglobe seminars στο “ΦΙΞ in ART”.

Πρόκειται για μία έκθεση-καταγραφή της δημιουργικής πλευράς της ζωής των Ανθρώπων με αναπηρία. Οι φωτογραφίες έχουν σκοπό να αποτελέσουν «παράθυρο» στη ζωή των εν λόγω ανθρώπων, καταδεικνύοντας τις δημιουργικές και αθλητικές ασχολίες τους. 

Οι εν λόγω άνθρωποι φωτογραφήθηκαν σε κέντρα/ιδρύματα/σχολές κοινωνικής αποκατάστασης που ενδυναμώνουν τα άτομα με αναπηρία με στόχο να επωφεληθούν από την εκπαίδευση, την απασχόληση, την υγεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες και στην περίπτωση των αθλητών, τη σωματική και ψυχολογική ενδυνάμωση στην προετοιμασία τους για την Παραολυμπιάδα. 

Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται πορτρέτα των Ανθρώπων Με Αναπηρία που συμμετέχουν σε προγράμματα των κάτωθι συλλόγων-ιδρυμάτων: 

  • “Παιδιά της Άνοιξης”
  • Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ)
  • Σχολή Τυφλών
  • Αθλητικός σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος 1994 Πυλαίας»
  • Αθλητικός σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος 1994» αθλητών με αναπηρία.
  • Aθλητικός σύλλογος Ποδοσφαίρου «Πυρσός»
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αναφερόμενα προγράμματα υλοποιούνται μέσα από συνδυασμένες προσπάθειες των ατόμων με αναπηρίες, των οικογενειών τους, των σχετικών κυβερνητικών και μη οργανώσεων για την υγεία, την παιδεία κλπ. 

Παράλληλα θα λειτουργήσει και μια φωτογραφική ενότητα με ελεύθερη θεματική. 

Όλες οι λεζάντες των φωτογραφιών θα είναι γραμμένες και στο σύστημα Braille, μία ευγενική προσφορά της Σχολής Τυφλών. 

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δηλώσουν συμμετοχή στην κλήρωση ενός δωρεάν κύκλου σεμιναρίων από το Photoglobe Seminars που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2014. 

salonicanews.com
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου