Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Νέο πρόγραμμα για παιδιά με διανοητική αναπηρία


Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο συνεργασίας με τα Special Olympics Ελλάς, ξεκινά ένα πρότυπο αθλητικό πρόγραμμα για παιδιά με διανοητική αναπηρία, ηλικίας από 2 έως 8 ετών.  Το πρόγραμμα με τίτλο «Νεαροί αθλητές- Young Athletes» είναι ειδικά διαμορφωμένο και επικεντρώνεται στη γνωστική ανάπτυξη του παιδιού, μέσω μιας σειράς κατάλληλων αναπτυξιακά δραστηριοτήτων, σχεδιασμένων ειδικά για μικρά παιδιά και τις οικογένειες τους..
 
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου  κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 09:00 – 11:00 π.μ. από εξειδικευμένο προσωπικό. Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος είναι Κυριακή 9 Μαρτίου στις 9:00 π.μ.

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος «Νεαροί Αθλητές» είναι οι ακόλουθοι:
-Να προσελκύσει παιδιά με διανοητική αναπηρία μέσα από αναπτυξιακά κατάλληλες δραστηριότητες και παιχνίδια σχεδιασμένα να προάγουν τη φυσική, γνωστική και κοινωνική τους ανάπτυξη.
-Να καλωσορίσει τα μέλη των οικογενειών των παιδιών με διανοητική αναπηρία στο δίκτυο στήριξης των Special Olympics.
-Να ενημερώσει σχετικά με τις ικανότητες των παιδιών με διανοητική αναπηρία μέσα από συμμετοχή σε ομάδες ένταξης με συνομήλικους, επιδείξεις και άλλες εκδηλώσει.
 
 
Υπ. Επικοινωνίας
Βασίλης Παπαχαρίσης
ΕΕΠ Φυσικής Αγωγής Α.Π.Θ.
Τηλ.: 2310992673
vaspap@phed.auth.gr

gym.web.auth.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου