Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

14η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου Special Olympics

Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου στο πλαίσιο της συνεργασίας UEFA και Special Olympics Ευρώπης, έχει καθιερωθεί από το 2000. Μια εβδομάδα το χρόνο, είναι αφιερωμένη στους αθλητές ποδοσφαίρου, του πιο δημοφιλούς αθλήματος των Special Olympics.
Προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ώστε να δώσουν ευκαιρίες σε άτομα με διανοητική αναπηρία να συμμετάσχουν σε αγώνες ποδοσφαίρου και να συνυπάρξουν με τα πρότυπά τους στους αγωνιστικούς χώρους.
Η 14η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου Special Olympics,ορίστηκε να πραγματοποιηθεί από τις 17 έως και τις 25 Μαΐου,σε συνεργασία με την UEFA, την υποστήριξη 37 Εθνικών Ομοσπονδιών Ποδοσφαίρου και με περισσότερους από 70 ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Στις εκδηλώσεις της θα συμμετέχουν55.000 εγγεγραμμένοι αθλητές με διανοητική αναπηρία από 50 χώρες της Ευρώπης με σκοπό:
  • Τη μέγιστη συμμετοχή αθλητών με διανοητική αναπηρία, όλων των επιπέδων ικανότητας
  • Τη συμμετοχή νέων αθλητών Special Olympics
  • Την προώθηση της σωματικής άσκησης και υγείας
  • Τον εορτασμό “UEFA Grassroots Day” την 21η Μαΐου σε συνεργασία με τις Εθνικές Ομοσπονδίες με σλόγκαν “Το άθλημα του ποδοσφαίρου είναι ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους”.
  • Την προβολή των δραστηριοτήτων των Special Olympics από τα ΜΜΕ με απώτερο σκοπό την ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για τα οφέλη που αποκομίζουν τα άτομα με διανοητική αναπηρία από τη συμμετοχή τους σε αθλητικά δρώμενα.
  • Τη συμμετοχή αναγνωρισμένων παικτών από το χώρο του ποδοσφαίρου που αποτελούν πρότυπα για τους αθλητές
  • Την προώθηση της κοινωνικής ένταξης μέσω των Αθλητικών Προγραμμάτων Unified (Προγράμματα Μικτών Ομάδων). Τα Αθλητικά Προγράμματα Μικτών Ομάδων Special Olympics επιτρέπουν ισάριθμα, ομήλικα και αντίστοιχου επιπέδου αθλητικής ικανότητας άτομα με ή χωρίς διανοητική αναπηρία, να συμμετέχουν στην ίδια ομάδα, τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της 14ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου, τα Special Olympics Ελλάς, με τη συνεργασία της Διεύθυνση “Αθληση για Όλους” , της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της ΕΠΟ και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχουν προγραμματίσει τηδιεξαγωγή Τουρνουά φιλικών αγώνων και αγώνων Unified στην Κατηγορία 7 Χ 7, από την Τρίτη 20 έως και την Πέμπτη 22 Μαΐου, στους Νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης και Αχαΐας,δημιουργώντας ευκαιρίες άσκησης και συμμετοχής σε εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες για άτομα με διανοητική αναπηρία, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και ικανότητας.
Πιο συγκεκριμένα, στο Νομό Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν αγώνες στην Κατηγορία 7 Χ 7 (Ανδρών - Γυναικών), την Πέμπτη 22 Μαΐου από τις 9:30 έως τις 14:00, στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Planet FC (Διεύθυνση: Αγρόκτημα Θέρμης 951, 57 001, Θέρμη Θεσσαλονίκης).
Θα συμμετέχουν ομάδες από:
  • Προπονητικά Προγράμματα των Special Olympics Ελλάς
  • Ειδικά Σχολεία και Φορείς Ειδικής Αγωγής
  • Σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης
  • Τμήματα Υποδομής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

acadimies.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου