Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Goalball: Θεσσαλονίκη 28-30 Μαρτίου 2014

 Η  Ά Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Goalball* Ανδρών & Γυναικών θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 28-30 Μαρτίου στο Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού (ΚΑΠΠΑ 2000) στην Περαία Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.


*Τί είναι το Goalnall ; 
 
"Το Γκόλμπολ (Goalball) είναι ένα αμιγώς Παραολυμπιακό άθλημα και απευθύνεται σε αθλητές με αναπηρίες όρασης. Δημιουργήθηκε το 1946 σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των τυφλών βετεράνων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και παρουσιάστηκε το 1976 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τορόντο. 

   Σκοπός του αθλήματος είναι η μπάλα να κυλήσει στο τέρμα του αντιπάλου καθώς οι αντίπαλοι παίκτες προσπαθούν να μπλοκάρουν την μπάλα με το σώμα τους. Η μπάλα έχει στο εσωτερικό της κουδουνάκια τα οποία βοηθούν τους παίκτες να προσανατολίζονται δείχνοντας τους την κατεύθυνση της μπάλας. Για αυτόν τον λόγο, όσο το παιχνίδι είναι σε εξέλιξη, απαιτείται πλήρης ησυχία στον χώρο προκειμένου οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι και να αντιδρούν άμεσα στην μπάλα. Το παιχνίδι αποτελείται από δυο περιόδους που διαρκούν δώδεκα λεπτά η κάθε μια. Η διοικούσα αρχή του Γκόλμπολ είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλημάτων Τυφλών (IBSA), και το άθλημα παίζεται σε παραπάνω από 50 χώρες σε όλον τον κόσμο". 
 
Παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί και Ημερίδα ενημέρωσης στους νέους κανονισμούς και τις τροποποιήσεις που ισχύουν για την τετραετία 2014-2017. Την Ημερίδα θα παρακολουθήσουν όλοι οι εν ενεργεία Έλληνες Εθνικοί και Διεθνείς Διαιτητές/Κριτές, οι προπονητές των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, καθώς και όλοι οι προπονητές των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. 

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων. 


"Εν Σώματι Υγιεί"
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου