Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Σότσι: «Δικαίωση ο Καλαράς»


«Η ΕΠΕ δικαιώθηκε με την επιλογή του Καλαρά», ήταν τα λόγια της Σάσα Γκούφα για τη συμμετοχή του Έλληνα αθλητή στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι της Ρωσίας.
Mε τρία ρεκόρ και συγκεκριμένα αριθμό αθλητών που αγωνίστηκαν, αριθμό εισιτηρίων που πουλήθηκαν και αριθμό διεθνών δικτύων που είχαν τηλεοπτική κάλυψη, έπεσε στο Σότσι η αυλαία των 11ων Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων. Μια διοργάνωση που διήρκεσε συνολικά 10 ημέρες και έφερε την πόλη της Ρωσίας στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος αλλά και στην κορυφή κατάκτησης μεταλλίων με συνολικά 80, εκ των οποίων τα 30 χρυσά.
Για την Ελλάδα, η παρουσία του Μάκη Καλαρά ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική, αφού την προτελευταία ημέρα των Αγώνων, ολοκλήρωσε με επιτυχία και τα δύο σκέλη του γιγαντιαίου σλάλομ sit ski, με αποτέλεσμα να κατακτήσει την 22η θέση στο αγώνισμα όπου συνολικά συμμετείχαν 47 αθλητές. Όπως τόνισε και η αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Σότσι και μέλος της Ολομέλειας της ΕΠΕ, Σάσα Γκούφα, η επιλογή του Μάκη Καλαρά «δικαίωσε τις προσδοκίες», αφού ο αθλητής στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στην παρθενική του εμφάνιση σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες.
«Όταν ο Μάκης κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας, όλη η εξέδρα στο ΟΑΚΑ φώναζε "Ελλάς-Ελλάς, Μάκης Καλαράς". Την τελευταία εβδομάδα το Σότσι υποδέχθηκε και χειροκρότησε αυτόν τον αθλητή που έχει αποδείξει με την επιμονή του πως όταν βάζει στόχους μπορεί να τους πραγματοποιήσει. Άλλωστε ο Μάκης συγκαταλέγεται πλέον στους 15 αθλητές παγκοσμίως, που έχουν πάρει μέρος και σε Θερινούς και σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Μάκη Καλαρά και θέλω να τον συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της αποστολής για την εξαιρετική συνεργασία τους και την προσπάθειά τους. Η εκπροσώπηση της Ελλάδας είναι εξαιρετική για μία ακόμη φορά τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο διοικητικής εκπροσώπησης με τον πρόεδρο της ΕΠΕ, κ. Γιώργο Φουντουλάκη, να πραγματοποιεί σημαντικές συναντήσεις με ισχυρούς αθλητικούς παράγοντες του παγκόσμιου Παραολυμπιακού και Ολυμπιακού κινήματος αλλά και αρχηγούς κρατών. Από σήμερα ξεκινάμε να δουλεύουμε εντατικά, σε πρώτη φάση για τους Θερινούς Αγώνες του Ρίο το 2016, αλλά και για τους επόμενους Χειμερινούς που θα γίνουν στην Κορέα το 2018», ήταν η δήλωση της Σάσας Γκούφα από το Σότσι όπου βρίσκεται η ελληνική ομάδα.
Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έδωσε το «παρών» στην τέταρτη κατά σειρά Χειμερινή Παραολυμπιακή διοργάνωση και η ελληνική σημαία κυμάτισε στις τελετές έναρξης και λήξης αλλά και σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Η αποστολή επιστρέφει το πρωί (9:05) της Τετάρτης στην Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.
 onsports.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου