Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Μαθήματα ζωής από τη 14χρονη Νεφέλη (ΒΙΝΤΕΟ)


) Η συγκλονιστική ιστορία της 14χρονης Νεφέλης, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με το θάνατο δύο φορές αλλά κατάφερε να σταθεί στα πόδια της, υπενθυμίζει σε όλους τη δύναμη της ψυχής, αλλά και της μουσικής στην ψυχοσωματική μας υγεία.

Το παιδί ταλέντο

Από τα πρώτα χρόνια ζωής της, η Νεφέλη έδειξε πως είχε χάρισμα. Στα δύο της χρόνια και πριν καν να μιλήσει μπορούσε να τραγουδήσει μελωδίες. Στα τέσσερα της χρόνια έπαιζε πιάνο και συνέθετε μελωδίες. Οι φίλοι και οι συγγενείς της, την φώναζαν «jukebox», χάρη στην εξαιρετική ικανότητά της να μαθαίνει απ’ έξω ένα τραγούδι με την πρώτη μόλις φορά που το άκουγε.

Το πρώτο «χτύπημα» του καρκίνου

Την ίδια χρονιά, η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι καθώς η θαυματουργή Νεφέλη διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Τα επόμενα δύο χρόνια τόσο η νεαρή τραγουδίστρια όσο και η οικογένειά της μπήκαν σε μια δύσκολη διαδικασια. Η Νεφέλη νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Αγγλία και μετά από 2-3 μήνες επέστρεψε Κύπρο.

Όγκος στον εγκέφαλο για δεύτερη φορά

Μέχρι τα 8 χρόνια εξελισσόταν πολύ καλά. Ωστόσο, στα 9 της χρόνιας διαγνώστηκε και πάλι με όγκο στον εγκέφαλο. Η μικρή Νεφέλη νοσηλεύτηκε και πάλι σε νοσοκομείο στη Βρετανία, όπου έπαθε μόλυνση και στη συνέχεια εγκεφαλικό. Ως αποτέλεσμα του εγκεφαλικού η Νεφέλη δεν ήταν σε θέση να κάνει σχεδόν τίποτα.

«Παρέλυσε η δεξιά πλευρά αλλά επιπτώσεις είχε και νοητικά», είπε η μητέρα της Κατερίνα Αντωνίου στο SigmaLive “Δεν μπορούσε να φάει,  ούτε να μιλήσει. Συμπεριφερόταν σαν νεογέννητο και εμείς έπρεπε να της ξαναμάθουμε τα πάντα». Υπήρχε όμως κάτι που έμεινε σχεδόν ανέγγιχτο και αυτό ήταν το «μουσικό κομμάτι» του μυαλού της.Ένας δίσκος της Άλκηστις και του Φραγκούλη

 «Ενώ ήταν σε κώμα μπορούσε να τραγουδά μελωδίες. Της βάζαμε να ακούει διάφορα τραγούδια που τραγουδούσε πριν το πρόβλημα υγείας καθώς και δύο νέα cd, του  Μάριου Φραγκούλη και της Άλκηστις Πρωτοψάλτη τους οποίους θαύμαζε. Όταν επανήλθε τραγουδούσε μελωδικά (χωρίς στίχους) όλο το cd από την αρχή μέχρι το τέλος.», προσθέτει η μητέρα της. Μετά από την παραμονή της σε κέντρα ανάρρωσης στο εξωτερικό η Νεφέλη κατάφερε να επανέλθει αναπτυξιακά κατά 20%-30%.

Η γνωριμία με τον Σταύρο Σιδερά

Πριν από δύο μήνες, η μητέρα της Νεφέλης, Κατερίνα Αντωνίου, προσέγγισε τον συνθέτη και στιχουργό Σταύρο Σιδερά μιλώντας του για τις ειδικές ικανότητες της κόρης της. Ο κ. Σιδεράς έμεινε έκπληκτος από το ταλέντο της Νεφέλης και μαζί με την μητέρα της αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα οργανισμό για τα χαρισματικά άτομα με ειδικές ικανότητες. Η ίδρυση θα γινόταν με την παραγωγή ενός δίσκου με την Νεφέλη να τραγουδά μελωδίες. «Μέσα σε ένα μήνα ηχογραφήσαμε τα τραγούδια», είπε η κ.Αντωνίου προσθέτοντας ότι η αλλαγή στην ψυχολογία της Νεφέλης ήταν τεράστια. «Μόλις της είπαμε ότι θα τραγουδήσει στο δίσκο, η κατάστασή της έκανε βελτίωση. Εκεί που είχε τραβηχτεί στον εαυτό της, ένιωσε ότι μπορούσε να κάνει κάτι  και άλλαξε ο χαρακτήρας της»  Στόχος της μητέρας της Νεφέλης είναι το ίδρυμα να βοηθήσει αυτά τα άτομα που έχουν ειδικές ικανότητες.

Την περασμένη εβδομάδα, η Νεφέλη τραγούδησε κατά τη παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Σιδερά «Οι ποιητές δεν πεθαίνουν ποτέ» και όπως θα δείτε στο βίντεο , το κοινό έμεινε έκπληκτο από την υπέροχη φωνή της.

 Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

 sigmalive.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου