Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ιππασία Special Olympics


Tα Special Olympics είναι αγώνες για  άτομα με διανοητική αναπηρία που έχουν δυνατότητες συµµετοχής  σε αγώνες.  Υπάρχουν 22 θερινά και 6 χειμερινά, Ολυµπιακού τύπου αθλήµατα. Το sports.amea θα επιχειρήσει κατά την διάρκεια των Ευρωπαϊκών αγώνων της Αμβέρσας του Βελγίου την παρουσίαση των αθλημάτων, καθώς όλοι οι αθλητές που συμμετέχουν στα αγωνίσματα κερδίζουν μετάλλιο ανεξάρτητα την θέση που καταλαμβάνουν.

Ιππασία

Επιδίωξη κάθε αθλητή/τριας είναι η εκτέλεση συγκεκριμένων ασκήσεων (δεξιοτεχνίας, υπερπήδησης εμποδίων κλπ.) σε συνεργασία με το άλογο. Αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα των Special Olympics από το 1983, ενώ στο επίσημο πρόγραμμα των αγώνων Special Olympics συμπεριλαμβάνεται από το 1988. Σήμερα, αναπτύσσονται παγκόσμια περίπου 61 προγράμματα των Special Olympics.
Οι αθλητές μαθαίνουν να ιππεύουν με αυτοπεποίθηση αποκτώντας την ικανότητα κατεύθυνσης και ελέγχου του αλόγου. Για το σκοπό αυτό απαιτούνται ισορροπία, σταθερότητα, σωστή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ αναβάτη και αλόγου. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται πέντε αγωνίσματα, η ιππική δεξιοτεχνία (Dressage),  ιππική δεξιοτεχνία με υπερπήδηση εμποδίων (Prix Caprilli), εκτέλεση συγκεκριμένων ασκήσεων με οδηγίες από το κριτή (English Equitation), ασκήσεις επίπεδης εργασίας (Working Trails) και διαγωνισμός-σκυταλοδρομία 2 ατόμων (2 person Team Relay).


Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου