Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

UNBOX FESTIVAL 2013: Βγάζωντας την αναπηρία απο το «κουτί»


Η Tandem είναι μία ομάδα εθελοντών που με βασικό κίνητρο την ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία, την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα αναπηρίας και κοινωνικής ένταξης και την ενδυνάμωση κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Μια από τις δράσεις αυτής της ομάδας θα είναι και το UNBOX FESTIVAL 2013.

Τι είναι αυτό?



Η λέξη UNBOX σημαίνει «βγάζω κάτι απ” το κουτί του». Υπάρχουν πολλά κουτιά. (Ανα)Κατασκευάζονται από τους ανθρώπους και ορίζουν την κανονικότητα θέτοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις για την αποδοχή των ανθρώπων από το κοινωνικό σύνολο. Η φύση των «κουτιών» αυτών είναι περιοριστική απέναντι στη διαφορετικότητα, με αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση συγκεκριμένων ομάδων και ατόμων.

Στο UNBOX Festival, μέσα από βιωματικές δράσεις, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, performance, εκθέσεις και μουσική θα προσπαθήσουμε να δούμε τη διαφορετικότητα «έξω απ” το κουτί» της.

Είναι λοιπόν μια ανοιχτή πρόσκληση σε όλους μας, έχουμε ή όχι αναπηρία, να την γνωρίσουμε και να βγάλουμε τις ταμπέλες για αυτή.

Αλλά και συγχρόνως να βοηθήσουμε οικονομικά μέσα από τα εισιτήρια , καθώς όλα τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν για την υποστήριξη του έργου της Tandem στο Κ.Α.Α.Π.Α.Α. πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας, να εξασφαλιστούν οικονομικοί πόροι για την ενίσχυση του Ιδρύματος Π.Ι.Κ.Π.Α..

newsitamea.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου