Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

Ο παραπληγίκος που έκανε την έναρξη του Μουντιάλ (VIDEO)

Πολλές ελπίδες άφησε  η τελετή έναρξης του Μουντιάλ, καθώς λίγα λεπτά πριν κάνουν την είσοδο τους στο γήπεδο οι παίκτες το εναρκτήριο λάκτισμα στη διοργάνωση, το έδωσε ανεπίσημα ένας έφηβος με αναπηρία με βοήθεια ρομποτικής εξάρτησης, σχεδιασμένη από Ελληνοβραζιλιάνο επιστήμονα.

Λίγο πριν την προγραμματισμένη σέντρα στο τουρνουά, στο γήπεδο μπήκε με τη βοήθεια ρομποτικής εξάρτησης, αλλά και συνανθρώπων του, ένας παράλυτος έφηβος, προκειμένου να σημάνει την έναρξη της μεγάλης γιορτής.
Έτσι, μέσα σε κλίμα μεγάλης αποθέωσης, ο νεαρός κλώτσησε ελάχιστα τη μπάλα και όλα είχαν ξεκινήσει. Η χαρά του δεν μπορούσε να εκφραστεί με λόγια, καθώς είδε ότι μετά την δυνατότητα να "περπατήσει" ξανά, οι άνθρωποι δεν τον ξεχνούν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον εξωσκελετό έχει σχεδιάσει ο Ελληνοβραζιλιάνος επιστήμονας Μιγκέλ Νικολέλις, στο πλαίσιο του σχεδίου "Walk Again". Ο μεγάλος στόχος του είναι να καταργήσει τα αναπηρικά καροτσάκια και να καταφέρει να δώσει σε ανάπηρους μια πιο φυσιολογική καθημερινότητα, όπως αναφέρει ο ίδιος. 

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου