Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο EΛΛΑΔΑ ΛΕΤΟΝΙΑ

Τελείωσε και ο τέταρτος αγώνας της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο για το για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών 2014 που διεξάγεται στο Μπρνο της Τσεχίας.

Στα πλαίσια της τέταρτης και τελευταίας αγωνιστικής στη φάση των ομίλων η χώρα μας αντιμετώπισε την Λετονία και έχασε με σκορ83-45.  

Το εθνικό μας συγκρότημα στο πρώτο δεκάλεπτο έπαιξε δυνατά και παθιασμένα και τελικά βρέθηκε πίσω με τρεις πόντους 18-15. Το δεύτερο δεκάλεπτο για άλλον έναν αγώνα αποδείχτηκε καταστροφικό και με 20-6 υπέρ των Λευκόχρυσων και φάνηκε να ρίχνουν στο καναβάτσο την ομάδα μας. Στο τρίτο δεκάλεπτο αυξήθηκε η διαφορά με επιμέρους σκορ δεκαλέπτου 24-8 και όλα εκεί τελείωσαν. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 21-16. 

Για άλλη μια φορά πρώτος σκόρερ ο Απόστολος Μουμτζόγλου με 17 πόντους.

Έτσι η χώρα μας που βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ καταλαμβάνει την   5η θέση και θα αγωνιστεί αύριο το πρωί 11.00 με την Σλοβενία για τις θέσεις 8-9.

Η προσπάθεια των ελλήνων αθλητών ήταν μεγαλειώδη, έδωσαν τα πάντα μέσα στο παρκέ αλλά δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν τα ποθητά.

Τα στατιστικά για την ομάδα μας ήταν:

Τα δεκάλεπτα
18-15,20-6, 24-8,21-16

Γιώργος Τσαουσίδης, Έριοντ Ράσσα, 2ασ , Αποστόλης Μουμτζόγλου 17ποντ, 2ασ , Ατνάν Χαμάντι 4ποντ, 2ριμπ, Χρήστος  Mαρτσάκης 14π, 10ριμπ1 ασ, Νικός Καβάζης 1ριμπ, 3ας, Μιχάλης Στεργιόπουλος 6ποντ,9ριμπ,3ας, Παναγιώτης Φιλίππου 3ριμπ, Γιώργος Παπαδόπουλος 2πον,2ριμπ, Μανώλης Στυλιανάκης 1ασ.

Ο προπονητής  Βάιος Γιώρας
Αρχηγός αποστολής  Τάσος Βιζικίδης.
Φροντιστής - Μηχανικός: Αλέξανδρος Δούκας.
Διεθνής διαιτητής: Πλάτωνας Σέρρας.

Συνοδός - μεταφράστρια: Μαρία Μπαξεβάνη

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου