Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Αποτυπώνοντας μια δημιουργική πορεία στις Σ.Υ.Δ. «Μ. Κόκκορη»

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Μαρία Κόκκορη» (Σ.Υ.Δ) σας προσκαλούν στην ημερίδα που διοργανώνουν στις 23 Ιουνίου 2014 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ακαδημίας 7, Αθήνα, 6ος όροφος) στο πλαίσιο των δύο χρόνων λειτουργίας τους.

Απώτερος σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι η ενημέρωση του κοινού από διακεκριμένους επιστήμονες για θέματα που αφορούν τη νοητική υστέρηση και το σύνδρομο Down και τα οποία ως τώρα έχουν συζητηθεί ελάχιστα, αν όχι καθόλου. Παραδείγματα τέτοιων ομιλιών είναι η σεξουαλική αγωγή των ατόμων με νοητική υστέρηση και η κακοποίησή τους, η εργασιακή εξουθένωση που βιώνουν όσοι εργάζονται σε ανάλογες δομές, η στήριξη της οικογένειας, ο σχεδιασμός των Σ.Υ.Δ. του μέλλοντος κ.α.

Την ημερίδα θα χαιρετήσουν ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο «Αποστολή», κ. Κων/νος Δήμτσας και ο Διευθυντής των Σ.Υ.Δ., Αρχιμ . Νικόδημος Φαρμάκης, ο οποίος θα εκθέσει την εξέλιξη και την πρόοδο των Σ.Υ.Δ. τα δυο τελευταία χρόνια, αλλά και τα προβλήματα και τις δυσκολίες που ανέκυψαν στο διάστημα αυτό.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.kokkori.gr, ή το facebook (Idrima Kokkori και Ίδρυμα Μ. Κόκκορη) καθώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου      (info@kokkori.gr) ή στο τηλέφωνο: 210- 9641782.
Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά σε αυτή την ιστοσελίδα.
O Διευθυντής των Σ.Υ.Δ

Αρχιμ. Νικόδημος Φαρμάκης

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου