Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Στην 2η θέση η Αθλητική Ένωση Τυφλών "ΠΥΡΣΟΣ"

Πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην πόλη Bucovice της Τσεχίας το Bučovice Blind Football Cup 2014 με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων, ανάμεσα τους και η ελληνική ομάδα της Α.Ε.Τ. ΠΥΡΣΟΣ Θεσσαλονίκης

Η ελληνική ομάδα, αν και αγωνίστηκε με σημαντικές ελλείψεις, κατάφερε και κατέκτησε την δεύτερη θέση στο τουρνουά, χάνοντας στον τελικό από την παντοδύναμη βραζιλιάνικη ICB Bahia και ενώ προηγουμένως στον ημιτελικό κατάφερε να αποκλείσει στην διαδικασία των πέναλτυ την νεανική ομάδα της MTV Stuttgart.

Οι ομάδες χωρίστηκαν έπειτα από κλήρωση σε δύο ομίλους των τεσσάρων και αγωνίστηκαν ένας προς όλους στην πρώτη φάση και μετά σε χιαστί αγώνες κατάταξης. Η ομάδα του Πυρσού Θεσσαλονίκης κληρώθηκε στον 2ο όμιλο με αντιπάλους την βραζιλιάνικη ICB Bahia, την γερμανική St Pauli και το γηπεδούχο σωματείο Avoy MU Brno.

Από τον πρώτο αγώνα η ομάδα του Πυρσού έδειξε ότι μόνο για τουρισμό δεν πήγε στην Τσεχία, καθώς ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο της Avoy MU Brno με το ευρύ 4-0 (Ζαχαρός 9', 26' - Χατζηαποστολίδης 11', 17'). 

Στον δεύτερο αγώνα, ο Πυρσός αντιμετώπισε την βραζιλιάνικη ομάδα η οποία απέδειξε την ανωτερότητα της επικρατώντας έυκολα με 5-0. 
Ο Πυρσός στην ουσία σφράγισε τη συμμετοχή του στα ημιτελικά και την δεύτερη θέση του ομίλου, αφού στον τρίτο αγώνα για την φάση των ομίλων αντιμετώπισε την αδύναμη St Pauli, της οποίας επικράτησε με 1-0 (Ζαχαρός 23') και διασταυρώθηκε με την νεανική και ανταγωνιστικότατη ομάδα της MTV Stuttgart στον ημιτελικό με την οποία ήρθε ισόπαλος 0-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και επικράτησε με 2-1 στην διαδικασία των πέναλτυ με το χρυσό γκολ του Παπανικολάου. Το "Εν Σώματι Υγιεί" σας προσφέρει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το βίντεο με το γκολ και τους πανηγυρισμούς των παικτών!




Ο στόχος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε επιτευχθή, και στον τελικό βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπη με την ομάδα της ICB Bahia. Παρότι αγωνιστηκαν χωρίς άγχος, η βραζιλιάνικη ομάδα επικράτησε άνετα με το ευρύ 4-0. 

Εκτός από την δεύτερη θέση στο τουρνουά, ο Πυρσός είχε ακόμα μια σημαντική διάκριση. Ο τερματοφύλακας της ομάδας Αμπατζής Γεώργιος, μετά από ψηφοφορία, αναδείχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας της διοργάνωσης! 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και τα στατιστικά όλων των αγώνων εδώ από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. 

Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η συμμετοχή του Πυρσού στον τελικό "στέρησε" την συμμετοχή σε αυτόν στον Έλληνα διαιτητή της διοργάνωσης, ο οποίος τελικά διηύθυνε τον αγώνα για την τρίτη θέση.

Δείτε  φωτορεπορτάζ μέσα  από τον φακό του "Εν Σώματι Υγιεί".
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου