Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ήθελα να δώσω έκταση σε ένα πρόβλημα που επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων στον κόσμο



Ο Ιταλός καλλιτέχνης Alexsandro Palombo στην τελευταία σειρά του, απεικονίζει πριγκίπισσες της Disney σε αναπηρικές πολυθρόνες ή με απώλεια άκρων. Το μήνυμα είναι τόσο αναγκαίο, λένε κάποιοι.

Η Χιονάτη σε αναπηρική καρέκλα, η Pocahontas κουτσαίνοντας σε δεκανίκια με ένα μόνο πόδι, είναι οι πριγκίπισσες της Disney όπως δεν τις έχετε δει ποτέ πριν.

Ο καλλιτέχνης και κριτικός Alexsandro Palombo απεικονίζει τις όμορφες των κινουμένων σχεδίων, όπως είναι γυναίκες με αναπηρία και έρχεται σε έντονη αντίθεση με τα κλασικά της Disney.  

Ήθελα να δώσω έκταση σε ένα πρόβλημα που επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό  ανθρώπων στονκόσμο,δήλωσε ο καλλιτέχνης.

disney28n-3-web
Ο καλλιτέχνης που έχει έδρα το Μιλάνο, θέτει το ερώτημα στα πορτραίτα του «Ακόμα σας αρέσουμε;»

«Έχετε δει ποτέ πρωταγωνίστρια με αναπηρία σε ταινία της Disney;» ρωτάει ένα blog. «Σίγουρα όχι γιατι η αναπηρία δεν ταιριάζει με τα πρότυπα της Disney!»

Οι ειδικοί λένε ότι η εκστρατεία του καλλιτέχνη είναι πολύ απαραίτητη.

«Ένας στους πέντε Αμερικανούς έχει αναπηρία κάποιου είδους,»λέει ο Carol Glazer, πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Αναπηρίας.» Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι είναι δυνατόν να ζουν καλά και με την απώλεια των άκρων». » Μια Disney Princess θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση όλων.

disney28n-14-web


  Έτσι σπάνε τα ταμπού και οι προκαταλήψεις... από την συχνή επανάληψη,εξοικείωση με το διαφορετικό αλλά τοσο συχνό μέσα στην ζωή!!!  Η αναπηρία, δεν είναι συνώνυμο της ασθένειας... Η αναπηρία είναι τρόπος ζωής!!!!


Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου