Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Μακής Καλαράς... Ενας μεγάλος αθλητής


Σε λίγες ώρες θα ξεκινήσει η τελετή έναρξης των 11ων χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Η Ελλάδα θα είναι και πάλι παρούσα.


Έστω με έναν και μοναδικό αθλητή. Τον Μάκη Καλαρά, στον οποίο το ελληνικό Ολυμπιακό κίνημα χρωστάει πολλά. Εξαιτίας του η Ελλάδα θα μπει και πάλι πρώτη στο Ολυμπιακό στάδιο, όπως ακριβώς το ορίζει το πρωτόκολλο.

 Δε γίνεται τελετή έναρξης και λήξης, δίχως την ελληνική σημαία. Δεν είναι πατριωτικό το θέμα. Είναι καθαρά Ολυμπιακό. Ακόμα και η ίδια τη Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προωθεί και προμοτάρει την ελληνικότητα του κινήματος.
Για καλή μας τύχη, ένας ιδιαίτερα πεισματάρης αθλητής, ο Μάκης Καλαράς επέλεξε πριν από λίγα χρόνια να ασχοληθεί εκτός από τους θερινούς και με τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Στον Μάκη οφείλεται το γεγονός πως η Ελλάδα δε θα είναι απούσα από την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Σότσι.

Μπορεί στην Ελλάδα, λόγω κακής νοοτροπίας, να μη δίνουμε σημασία στο γεγονός όμως παγκοσμίως θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό.

Ακόμα και σε μια τόσο δύσκολη περίοδο όπως είναι αυτή που βιώνουμε σαν χώρα, αποδεικνύουμε πως έχουμε αθλητική κουλτούρα. Έχουμε υποστεί πολέμους, κατοχή, χούντα αλλά πάντα δίναμε το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάντα υπήρχε ελληνική αποστολή να εισέρχεται πρώτη στο Ολυμπιακό στάδιο κρατώντας την ελληνική σημαία ψηλά. Εν έτη 2014, θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για τον ελληνικό αθλητισμό να απουσίαζε ακόμα και από τους Παραολυμπιακούς.
Ευτυχώς όμως υπάρχει ο Μάκης Καλαράς. Ο ίδιος δείχνει να το ζει σαν όνειρο και απολαμβάνει κάθε στιγμή. Δικαιωματικά άλλωστε. Έδωσε μεγάλο αγώνα για να βρεθεί στο Σότσι, με ελάχιστη υποστήριξη από την Πολιτεία. Σήμερα η μέρα του ανήκει. Στις 18.00 Ελλάδας θα ξεκινήσει η τελετή. Προς το παρόν η Δημόσια Τηλεόραση (δυστυχώς) δεν έχει προγραμματισμένη τη μετάδοση της. Εκείνη την ώρα έχει δελτίο ειδήσεων και ίσως διακοπεί η κανονική ροή για να μεταδοθεί έστω η είσοδος του Μάκη Καλαρά στο Ολυμπιακό στάδιο. Ας το ελπίσουμε να συμβεί. Έστω και για μερικά λεπτά. Όχι τόσο για να νιώσουμε εθνικά υπερήφανοι, αλλά περισσότερο για να δούμε όλοι μας και να χειροκροτήσουμε (έστω από τον καναπέ μας) ένα μεγάλο αθλητή.


 sportsfeed.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου