Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Εορταστική εκδήλωση της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στο LEDRA MARRIOTT
Εορταστική εκδήλωση επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρίες, διοργανώνουν την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο LEDRA MARRIOTT, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν οι αθλητές και οι αθλήτριες που διακρίθηκαν σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε παγκόσμια κύπελλα ή σημείωσαν παγκόσμια ρεκόρ μέσα στο 2013, καθώς επίσης και οι προπονητές τους.

«Η ημέρα αυτή αποτελεί γιορτή για το παγκόσμιο αναπηρικό κίνημα. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να φέρουμε στο προσκήνιο και να προβάλουμε σε όλους τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και στην ιδιαιτερότητα, οφείλει να είναι συνείδηση όλων μας όχι μόνο την ημέρα που έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και έχει υιοθετηθεί και από τη χώρα μας, αλλά και κάθε μέρα», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρίες.
Και κατέληξε αναφερόμενος στην μεθαυριανή εκδήλωση: «Αποτελεί τη γιορτή του ελληνικού Παραολυμπιακού κινήματος. Μια γιορτή στην οποία επιβραβεύεται ο κόπος των αθλητών, των αθλητριών και των προπονητών τους για όλα όσα κατάφεραν να πετύχουν μέσα στη χρονιά στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Εκτός των άλλων θα έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε τους χορηγούς – υποστηρικτές των δύο φορέων, αλλά και ΜΜΕ που βρέθηκαν και εξακολουθούν να βρίσκονται δίπλα στις προσπάθειές μας για ανάπτυξη του ελληνικού Παραολυμπιακού αθλητισμού».
Οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα βραβευτούν είναι οι εξής: Ιωάννης Κωστάκης, Αριστείδης Μακροδημήτρης, Αντώνης Τσαπατάκης, Χρήστος-Αλέξανδρος Ταμπαξής (κολύμβηση), Γιώργος Βαγιανόπουλος, Δήμητρη Κοροκίδα, Παρασκευή Καντζά, Μαρίνος Φυλαχτός, Γιώργος Καραμηνάς, Γιώργος Κωστάκης, Μαρία Σταματουλά, Μανώλης Στεφανουδάκης, Σεζόν Φερνάντες, Ευστράτιος Νικολαίδης (στίβος), Στέφανος Διαμαντής, Γιώργος Λαζαρίδης, Επαμεινώνδας Σταμάτης (τένις με αμαξίδιο), Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης, Πασχάλης Κουλούμογλου, Δημήτρης Μπακοχρήστος, Νίκος Γκουντάνης, Παύλος Μάμαλος (άρση βαρών σε πάγκο), Παναγιώτης Σουλάνης, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός, Μαρία Σταυροπούλου, Χρήστος Κανάβας, Νίκο Βασίλη, Παναγιώτης Κατσώνης (μπότσια), Γεράσιμος Πυλαρινός-Μαρκαντωνάτος, Παναγιώτης Τριανταφύλλου και Μανώλης Μπόγδος (ξιφασκία με αμαξίδιο).

Οι προπονητές που θα λάβουν τιμητική διάκριση είναι οι εξής: Ιωάννης Αλεξάκης, Παναγιώτης Παϊπέτης, Κωνσταντίνος Νικολαντωνάκης, Αρχοντία Καζάκη (κολύμβηση), Χρυσούλα Ορφανού, Λάζαρος Στεφανίδης, Αθηνά Χατζηστύλλη, Θεόδωρος Κατσωνόπουλος, Ηλίας Αθανασιάδης, Αγγελική Μπαμπάτσικου, Γιώργος Τοπτσής, Γιώργος Βαρβεράκης, Πέτρος Λιάτσος, Χρήστος Μητσιόπουλος (στίβος), Γιώργος Κόντος (τένις με αμαξίδιο), Δημήτρης Ιωαννίδης (άρση βαρών σε πάγκο), Γιώργος Τζίμας, Ηλίας Αγδινιώτης, Δανιήλ Πολυχρονίδης, Ανδρέας Κεραμιδάς (μπότσια) και Δημήτρης Κάζαγλης (ξιφασκία με αμαξίδιο).

Επίσης θα βραβευτούν η πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα», Κατερίνα Παναγοπούλου, οι χορηγοί-υποστηρικτές της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (ΟΠΑΠ, Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, Όμιλος Υγεία, Rollmann, Ευρωπαϊκή Πίστη), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), το WebTV του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), καθώς και οι δημοσιογράφοι Γιώργος Θαναηλάκης (ΝovaΣΠΟΡ FM), Δημήτρης Σαμόλης (To Φως των Σπορ), Ανδρέας Αθανασούλης (zougla.gr), Θοδωρής Σαλαντής (stivosnews.gr), Ιωάννης Πουλουπάτης (stivoz.gr) και Αγγελική Βύζικα για την προσφορά τους στην προβολή του Παραολυμπιακού Κινήματος.

 paralympic.gr

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου