Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Γενική Συνέλευση της IPC



Με το δείπνο υποδοχής των μελών της Διεθνούς Παραολυμπιακής οικογένειας που διοργάνωσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, άνοιξε απόψε η αυλαία της Γενικής Συνέλευσης της IPC η οποία θα πραγματοποιηθεί το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα. Περισσότεροι από 450 εκπρόσωποι από 150 χώρες, παραβρέθηκαν στην λαμπρή εκδήλωση της ΕΠΕ, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σερ Φίλιπ Κρέιβεν, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, Κούλα Γιαννακίδου, η πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα», Κατερίνα Παναγοπούλου, καθώς και πλήθος ακόμη εκλεκτών προσκεκλημένων.
Ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Γιώργος Φουντουλάκης, καλωσορίζοντας τα μέλη της Παραολυμπιακής οικογένειας που βρίσκονται στην Αθήνα, αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές και τα βήματα προόδου που έγιναν σε αγωνιστικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, ενώ στάθηκε και στη συνεργασία της ΕΠΕ με την IPC για την περαιτέρω ανάπτυξη του παραολυμπιακού αθλητισμού στη χώρα μας.
«Η Ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και εγώ προσωπικά είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σας έχουμε ξανά κοντά μας 12 χρόνια μετά από την Γενική Συνέλευση η οποία έγινε στον Αστέρα Βουλιαγμένης αλλά και 9 χρόνια μετά από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Η Γενική συνέλευση του 2001 σήμανε σημαντικές αλλαγές στο Παραολυμπιακό Κίνημα και την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή που άλλαξαν ριζικά την οργάνωση και λειτουργία της. Αλλά και οι αγώνες της Αθήνας το 2004 είχαν ιδιαίτερη σημασία, πιστεύω, για ολόκληρο το Παραολυμπιακό Κίνημα καθώς άνοιξε τον δρόμο ώστε οι αγώνες να ανέβουν επίπεδο και να φτάσουν στο υψηλό σημείο οργάνωσης και ανταγωνιστικότητας που βρίσκονται σήμερα. Χαίρομαι που βρίσκονται σήμερα κοντά μας εκπρόσωποι από τους επόμενους Αγώνες, του Σότσι, του Ρίο, της Πιονγκτσάνγκ και του Τόκιο. Είναι πολύ ευχάριστο που τους έχουμε κοντά μας και θα μας ενημερώσουν για τους επερχόμενους Αγώνες αλλά μπορούμε να μοιραστούμε και την εμπειρία μας από τους Αγώνες που έχουμε διοργανώσει. Πιστεύω ότι το Παραολυμπιακό Κίνημα και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έχουν φτάσει σε ένα σημείο που πιθανώς λίγοι θεωρούσαν εφικτό. Η σκληρή εργασία και συμβολή όλων σας οδήγησαν σε αυτό. Θα ήθελα να συγχαρώ τον πρόεδρο και το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο για τις προσπάθειές τους και τη σκληρή δουλειά με γνώμονα την περαιτέρω ανάπτυξη του Παραολυμπιακού Κινήματος. Εύχομαι και με τη νέα διοίκηση της IPC που θα προκύψουν μετά τις εκλογές της Κυριακής να έχουμε το ίδιο καλές σχέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του παραολυμπιακού αθλητισμού στη χώρα μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.
Ο πρόεδρος της IPC, Σερ Φίλιπ Κρέιβεν, στάθηκε στην επιστροφή του στην Αθήνα μετά από εννέα χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας συνεργασίας που συνδέουν την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή με την ΕΠΕ. Αναπόλησε δε τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στους οποίους όπως είπε χαρακτηριστικά «πωλήθηκαν τα διπλάσια εισιτήρια σε σχέση με τις προβλέψεις, αφού είναι χαρακτηριστικά ότι τυπώθηκαν εισιτήρια, πάνω σε εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων».
«Είχαμε δύο καλές ημέρες στην Αθήνα και τώρα ακολουθεί ένα τριήμερο όπου μέσω της Γενικής Συνέλευσης θα μπουν οι βάσεις για την επόμενη τετραετία», κατέληξε ο πρόεδρος της IPC.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, στο σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε την «αμέριστη υποστήριξη» της Ελλάδας στο Παραολυμπικό Κίνημα το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά «υπογραμμίζει με τρόπο εμφατικό τις αυθεντικές αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού: την άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι, την διαρκή υπέρβαση των ανθρώπινων ορίων. Με μεγάλη χαρά και τιμή φιλοξενούμενο στην Ελλάδα για δεύτερη φορά μετά το 2001 την Γενική Συνέλευση της Παραολυμπιακής Επιτροπή. Είμαι βέβαιος ότι η ΕΠΕ και προσωπικά ο πρόεδρος Γιώργος Φουντουλάκης έχουν φροντίσει ώστε η διαμονή σας να είναι τόσο παραγωγική, όσο και ευχάριστη».
Με το τέλος των ομιλιών, ο πρόεδρος της IPC, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της ΕΠΕ, Γιώργο Φουντουλάκη για την προσφορά του στο Παραολυμπιακό Κίνημα. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΕ παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Σερ Φίλιπ Κρέιβεν, ο οποίος τίμησε και τον κ. Ανδριανό.
Να θυμίσουμε ότι το Συνέδριο της IPC θα πραγματοποιηθεί αύριο (Παρασκευή) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ η Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 23-24 στον ίδιο χώρο. Την τελευταία ημέρα (24 Νοεμβρίου), θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές από τις οποίες θα προκύψει το νέο διοικητικό συμβούλιο της IPC. Οι συμμετέχοντες της Γενικής Συνέλευσης θα εκλέξουν νέο πρόεδρο, αντιπρόεδρό και τα υπόλοιπα 10 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο των εργασιών της IPC, θα παρουσιαστεί η έκθεση προόδου από την Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014» (Σάββατο) καθώς και αυτή από την Οργανωτική Επιτροπή των Θερινών Παραολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016» (Κυριακή). Επίσης την Κυριακή, θα υπάρξει απολογιστική έκθεση από την Οργανωτική Επιτροπή των Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012». Παράλληλα, το βράδυ του Σαββάτου, στο περιθώριο των εργασιών, η IPC θα βραβεύσει τους κορυφαίους αθλητές, αθλήτριες, ομάδες κ.α. των Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012».

paralympic.gr


Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου