Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ενα θα μείνει έξω


Την προσεχή Τρίτη θα συνεδριάσει η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή με θέμα τα αθλήματα που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των Αγώνων του Τόκιο το 2020. Ένα από τα 24 υποψήφια θα μείνει εκτός.
Τα 22 Παραολυμπιακά αθλήματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα των Αγώνων του Ρίο το 2016, το παρά-μπάντμιντον και το παρά-τάεκβοντο είναι υποψήφια για το πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020. Ο μέγιστος αριθμός που μπορεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα είναι 23, κάτι που σημαίνει ότι ένα από τα παραπάνω θα μείνει εκτός των Αγώνων, που θα διεξαχθούν από τις 25 Αυγούστου ως τις 6 Σεπτεμβρίου 2020 στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Στη συνεδρίαση της προσεχούς Τρίτης θα εξεταστούν όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και θα αποφασιστεί ποια αθλήματα πρέπει οπωσδήποτε να είναι στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Για όσα αθλήματα μείνουν εκτός από αυτή την πρώτη διαδικασία, θα ζητηθούν επιπλέον στοιχεία από τις αντίστοιχες παγκόσμιες ομοσπονδίες. Η οριστική απόφαση για το πρόγραμμα του 2020 θα παρθεί σε συνεδρίαση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, που θα γίνει στο Άμπου Ντάμπι από τις 30 Ιανουαρίου ως τη 1 Φεβρουαρίου 2015.

Τα 22 αθλήματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των επόμενων Παραολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο είναι στίβος, τοξοβολία, μπότσια, ποδηλασία, ιππασία, ποδόσφαιρο 5Χ5, ποδόσφαιρο 7Χ7, γκόλμπολ, τζούντο, άρση βαρών σε πάγκο, κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, σκοποβολή, βόλεϊ καθήμενων, κολύμβηση, πινγκ πονγκ, μπάσκετ σε αμαξίδιο, ξιφασκία σε αμαξίδιο, ράγκμπι σε αμαξίδιο, τένις σε αμαξίδο, παρά-κανόε καγιάκ και παρά-τρίαθλο. Τα δύο τελευταία θα κάνουν ντεμπούτο στο Ρίο. «Στόχος μας είναι από την αρχή να κάνουμε τη διαδικασία όσο πιο ανοιχτή και με μεγαλύτερη διαφάνεια γίνεται. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το τελικό πρόγραμμα θα έχει φρεσκάδα και τα καλύτερα δυνατά αθλήματα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής, Χαβιέ Γκονζάλες.

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου