Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

O Άγγελος... του σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις «η Πίστη»


Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις «η Πίστη» και το South Evian Gulf team σε μια κοινή προσπάθεια-εκστρατείας ενημέρωσης κατάφερε να αποκτήσει τον δικό του... Άγγελο!

Ίσως το όνομα του νεαρού, να είναι κάτι παραπάνω από συμβολικό, για τον λόγο ότι ο Άγγελος που έφτασε πριν λίγη ώρα στην Κω στέλνει το δικό του μήνυμα σε όλο τον πλανήτη διασχίζοντας την Ελλάδα από το Ιόνιο έως το Καστελλόριζο, το ανατολικότερο σημείο του Αιγαίου. 


Στην Κω (39η ημέρα στη θάλασσα) τον υποδέχτηκαν προσφέροντάς του και αναμνηστικά της Μητρόπολης και του Δήμου Κω, ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου, κ.Ναθαναήλ, ο Δήμαρχος Κω κ.Θ.Νικηταράς, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κω Αιμοδοτών και Δωρητών Μυελού των οστών, οι Δντες και εργαζόμενοι των υποκαταστημάτων Alpha Bank (χορηγός της προσπάθειας αυτής) της Κω, οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όπως ο κ.Κανταρζής, η κα Γιάχου και πολλοί άλλοι.

Μάλιστα ο κ.Β.Τζόγιας (αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κω Αιμοδοτών και Δωρητών Μυελού των οστών) παρότρυνε όσους θέλουν, στις 14 Ιουνίου, εθελοντικά να προσφέρουν αίμα στο νοσοκομείο της Κω, αλλά και σίελο (σάλιο) για "ταυτοποίηση", ώστε να βοηθήσουμε να σωθεί ένα βρέφος! Περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 6977 40 66 72

Ενώ να επισημάνουμε ότι ο Άγγελος στην προβλήτα του Ακταίον έφτασε με τη συνοδεία σκαφών του συλλόγου της Κω, "Τρίτωνες".



Tην ίδια ώρα ο κ.Γιώργος Γαμπιεράκης, θερμός υποστηρικτής της προσπάθειας του Άγγελου που είχε την ευγενή καλοσύνη να ενημερώνει όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το ταξίδι αυτό, γράφει σε μήνυμα του:

Σαλπάροντας για την Κω...Ταξίδι με κουπί 1000 ολόκληρα μίλια διασχίζοντας το Αιγαίο μας, με μοναδικό σκοπό ένα μήνυμα Αγάπης, Πίστης και Θέλησης για Ζωή απο έναν Άγγελο...για τα παιδιά που δίνουν τη δική τους μάχη με τον Καρκίνο. Αγγελε το νησί του Πατέρα της Ιατρικής και της Ιπποκρατικής Ιδέας περιμένει να σε καλωσορίσει...δίπλα απο τον Πλάτανο του μεγάλου δασκάλου, επιστήμονα και θεμελιωτή της Ιατρικής Επιστήμης.



Λεπτομέρειες γι αυτό το εγχείρημα και πως αλλιώς εμείς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε, ακουλουθούν στην παρακάτω επιστολή:



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΩΣ ΕΙΔΙΚΩΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ν.Δ.1111/72 

Αξιότιμοι κύριοι, Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια προσπάθεια με φιλανθρωπικό – ενημερωτικό σκοπό που γίνεται από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις «η Πίστη» και του South Evian Gulf team σε μια κοινή προσπάθεια - εκστρατεία ενημέρωσης - που ονομάσαμε Ελλάδα Χίλια Μίλια (Greece 1000 Miles). Πιο συγκεκριμένα: ΕΛΛΑΔΑ 1000 ΜΙΛΙΑ. 

Ένα ταξίδι, το οποίο θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά στην ναυτική ιστορία με καγιάκ, συγκαταλεγόμενο μεταξύ των πλέον απαιτητικών εγχειρημάτων που θα έχουν επιχειρηθεί ποτέ παγκοσμίως, με τον συγκεκριμένο τύπο σκάφους. Πρόκειται για μια διάσχιση 1000 ναυτικών μιλίων μόνο με κουπί, από το δυτικότερο σημείο της Ελλάδος, τους Οθωνούς, μέχρι το ανατολικότερο, το ακριτικό Καστελλόριζο, την οποία οι κωπηλάτες της ομάδας στοχεύουν να ολοκληρώσουν σε διάστημα 55 ημερών, κατά τους μήνες Μάιο – Ιούνιο. 
Το εγχείρημα θα αφιερωθεί στο σύλλογο γονέων καρκινοπαθών παιδιών «η Πίστη», που επί μία 20ετία στέκεται δίπλα στα παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές τους, με στόχο τόσο τη διάδοση του έργου του Συλλόγου, όσο και την παρότρυνση να υποστηριχθούν με κάθε τρόπο, τα παιδιά που νοσηλεύονται στις ογκολογικές κλινικές υπό τη φροντίδα του. Ο σύλλογος « Η Πίστη» Η Πίστη είναι σύλλογος γονέων και κηδεμόνων καρκινοπαθών παιδιών, ο οποίος ιδρύθηκε το 1993 με την υπ’ αριθμόν 3991/93 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, από τους ίδιους τους γονείς που βρέθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία» και θέλησαν να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα και το μέλλον, με πίστη. 
Ο σύλλογος αγωνίζεται για τη δημιουργία αξιοπρεπών, επαρκών, ασφαλών και υψηλού επιπέδου συνθηκών νοσηλείας, που να εξασφαλίζουν στα καρκινοπαθή παιδιά ίσες πιθανότητες ίασης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α. Η ομάδα Το South Evian Gulf team γεννήθηκε στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο το 2010, από τους Άγγελο Χριστοφίδη, Άγγελο Μηνούδη, Κώστα Μανατάκη και Χρήστο Φλεβοτόμο, με κίνητρο τη βαθιά αγάπη για τη θάλασσα και τα ναυτικά ταξίδια και βαθύτερη επιθυμία την προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. 
Μέσα από έναν διαρκή αγώνα με τον ίδιο τους τον εαυτό, με δέος και σεβασμό απέναντι στην ανυπέρβλητη δύναμη του υγρού στοιχείου και με πίστη στο ομαδικό πνεύμα, οι αθλητές της ομάδας χαράσσουν κάθε χρόνο και νέες ρότες στο ανοιχτό πέλαγος, με πυξίδα τους την ιδέα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Κάθε μεγάλη αποστολή του South Evian Gulf team είναι ένας κωπηλατικός μαραθώνιος εκατοντάδων ναυτικών μιλίων στην ανοιχτή θάλασσα, με όλες τις προκλήσεις που αυτό συνεπάγεται, ο οποίος πρωτίστως υπηρετεί έναν κοινωνικό σκοπό. 
Κάθε θαλασσινό ταξίδι της ομάδας είναι ταυτόχρονα μια δυνατότητα επικοινωνίας με ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο, με σκοπό τη σύμπλευση για την υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη, και ειδικότερα των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. To SouthEvian Gulf team δεν είναι ναυτικός όμιλος, ούτε αθλητικός σύλλογος. Είναι μια δεμένη ομάδα ανθρώπων που μέσα στη μεγάλη αβεβαιότητα της ζωής και της θάλασσας αγωνίζονται με το σώμα, το μυαλό και την ψυχή, για όσα αξίζει να αγωνίζεται κανείς Η δική σας συμβολή: 
Στην προσπάθεια που συνοπτικά αναλύεται παραπάνω, η δική σας συμβολή είναι αποφασιστικής σημασίας, προκειμένου το εγχείρημα μας να μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή, να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο ομαλά, να έχει όσο μεγαλύτερη απήχηση και συμμετοχή από τις τοπικές κοινωνίες από όπου θα περνάνε οι κωπηλάτες μας και τελικά να στεφθεί από επιτυχία. 
Σας παρακαλούμε λοιπόν θερμά για τη συνεργασία σας με τους κωπηλάτες μας στον διάπλου τους από το λιμάνι της ευθύνης σας και την επικοινωνία σας μαζί τους ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ασφαλή πέρασμα για εκείνους αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού και του τομέα ευθύνης σας. 
Ακολουθούν στοιχεία επικοινωνίας μας για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε ερώτηση-διευκρίνιση, ενώ θα υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία – συνεννόηση μαζί σας πριν την άφιξη των κωπηλατών για τις λεπτομέρειες και τον προγραμματισμό της. (τηλ. 2107488961, φαξ. 2107486880, mail: pisti@otenet.gr) Παραμένουμε στη διάθεσή σας και σας ευχαριστούμε εκ προοιμίου. Με εκτίμηση για το Δ.Σ. της ΠΙΣΤΗΣ Ο Πρόεδρος Βλάχος Χρήστος

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ 901 11 159 159 (ΟΤΕ 3,68 € / κλήση) Ο καρκίνος στην παιδική ηλικία νικιέται – Ας βοηθήσουμε όλοι!

Πλούσιο Φωτογραφικό Υλικό δείτε μέσα απο το nisoskos.gr

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

2 σχόλια:

  1. Γειά σας από το Καστελλόριζο, και σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για τις ειδήσεις για το ακριτικό νησάκι μας. Μια μόνο θερμή παράκληση, ώστε να μας βοηθήσετε ακόμα περισσότερο. Αν γίνεται, γράφετε το όνομα του Καστελλόριζου με δύο λάμδα, που είναι ο σωστός τρόπος, και όχι με ένα λάμδα. Ένας γνωστός γλωσσολόγος (άσχετος με το νησί), αυθαίρετα, χωρίς να ρωτήσει το Δήμο Μεγίστης και τους κατοίκους του νησιού, άλλαξε την ορθογραφία στο λεξικό του, με αποτέλεσμα εκτός από την άγνοια από το κράτος σε γιατρούς κτλ, να αντιμετωπίζουμε κι ένα χάος με την ορθογραφία (ευτυχώς το Wikipedia το γράφει σωστά!)

    Το Καστελλόριζο έχει και άλλα ονόματα (Μεγίστη, Πολυΐστωρ, κτλ), και το καθένα προσδίδει ένα υπεροπολύτιμο κομμάτι της ταυτότητας του. Ο παρακάτω σύνδεσμος παρουσιάζει αδιάσειστα στοχεία κι εξηγεί τα πάντα. Αγαπήστε το Καστελλόριζο όσο το αγαπάμε κι εμείς που διαμένουμε εκεί!

    www.kastellorizo.net/name.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστούμε για την χρήσιμη πληροφορία σας...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή