Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Fabrice Dubois: βρήκε τον τρόπο να κάνει αυτό που αγαπάει πιο πολύ: Καρτ!

 Παρακολουθήστε ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ του Γάλλου πιλότου καρτ, Fabrice Dubois, ο οποίος κόντρα στην ίδια τη ζωή που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο, βρήκε τον τρόπο να κάνει αυτό που αγαπάει πιο πολύ: Καρτ!


Ο Γάλλος Fabrice Dubois, ήταν τη δεκαετία του 80' ένας απ'τους καλύτερους αναβάτες μοτοσυκλετών cross στη Γαλλία, έτρεχε με αγωνιστικά αυτοκίνητα και φυσικά με καρτ. Η ζωή του όμως άλλαξε, όταν μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε πολιτικό δρόμο, έχασε την δυνατότητα να ξαναπερπατήσει.

Το πάθος και η θέληση, όμως, του ανθρώπου αυτού για τη ζωή, ήταν τόσο δυνατά που τελικά τον βοήθησαν να συνεχίσει να χαίρεται την κάθε μέρα ξανά, κάνοντας αυτό που λατρεύει, που δεν ήταν άλλο από το να βρίσκεται μέσα στην πίστα.

Ο Fabrice Dubois, μαζί με άλλους δύο πιλότους που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα, τους Samuel και Aline Jerome Gonthier και με τη βοήθεια της Γαλλικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου, εμπνεύστηκαν και πραγματοποίησαν το Handikart!

Το Handikart είναι το γαλλικό πρωτάθλημα καρτ για άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Οι άνθρωποι αυτοί, μετά από αρκετούς κόπους, κατάφεραν να βρουν τον τρόπο ώστε να οδηγήσουν καρτ, παρά το πρόβλημά τους, χρησιμοποιώντας μερικές πατέντες οδήγησης (φώτο). 
Στη συνέχεια το Handikart Association που δημιουργήθηκε, βοήθησε αρκετά άτομα που αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα, να ασχοληθούν με το αγωνιστικό καρτ.

Μια πάρα πολύ συγκινητική προσπάθεια, η οποία μας διδάσκει ότι η θέληση για ζωή μπορεί να ξεπεράσει τα πιο μεγάλα και ανυπέρβλητα εμπόδια.

Αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας και δείτε το βίντεο-ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων.

Video By Team KRN2



kartnews.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου