Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Χάλκινος και ο Ταμπαξής.

Ο Χρήστος Ταμπαξής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο (κατηγορία S1) στο  ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας. 
Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012, κάλυψε την απόσταση σε 1:23.20  και χάρισε στη χώρα μας το 10  μετάλλιο σε αυτούς του ευρωπαϊκούς αγώνες. 

Ο Χρήστος Ταμπαξής δεν θα μπορούσε να λείπει από το βάθρο των νικητών καθώς από τους Παραολυμπιακούς της Αθήνας μέχρι την Παρολυμπιάδα του Λονδίνου βρίσκεται στο βάθρο των νικητών. Στην Αθήνα στα 50μ. ύπτιο κερδίζει το χρυσό, ενώ στα 50μ. ελεύθερο το αργυρό μετάλλιο.

Στο Πεκίνο επαναλαμβάνει την επιτυχία του με 2 ακόμη μετάλλια: 50μ ύπτιο το χρυσό και στα 100μ ελεύθερο  το αργυρό.

Στο Λονδίνο κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο, της κατηγορίας S1.

Είναι ολυμπιονίκης σε 5 παραολυμπιάδες (Ατλάντα, Σύδνεϋ, Αθήνα, Πεκίνο και Λονδίνο) και έχει διακριθεί σε πολλά πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως και σε αυτό της Ολλανδίας.


Στην κούρσα των 50μ ύπτιο έκτος από τον Χρήστο Ταμπαξή συμμετείχαν και οι Ανδρέας Κατσαρός πέμπτος  με χρόνο 1:45.99 και ο Απόστολος Τσαούσης έκτος με χρόνο 1:46.86 . Άξιο αναφοράς είναι ότι στην κούρσα συμμετείχαν τρεις έλληνες και τρεις ουκρανοί. Οι ουκρανοί αθλητές βρίσκονται στην πρώτη θέση συγκομιδή μεταλλίων με 60 στο σύνολο 21 Χρύσα 20 αργυρά και 19 χάλκινα. Ενώ η χώρα μας στην όγδοη θέση με 3 ασημένια και 7 χάλκινα μέχρι τώρα. 

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου