Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ανάπτυξη και προετοιμασία για την προεθνική στην επιτραπέζια αντισφαίριση


Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Π.Α.Σ.Κ.Α  στο χώρο του Εθνικού Κέντρου Αποκαταστάσεως  αναπήρων (Ε.Κ.Α.) όπου υπάρχει ένα σύγχρονο πρότυπο γυμναστήριο για άτομα με κινητικές αναπηρίες αλλά και αίθουσα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης όπου πραγματοποιείτε  από το Σάββατο 12/4 μέχρι τρίτη 22/4 η προετοιμασία της προεθνικής ομάδας της επιτραπέζιας  αντισφαίρισης .


Σκοπός αυτής της συγκέντρωσης  όπως μας είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πολυχρόνης Πολίτσης  είναι ‘’η ανάπτυξη του αθλήματος  και η δημιουργία ανταγωνιστικής εθνικής ομάδας. Η επιτραπέζια αντισφαίριση σημειώνει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια  και ειδικότερα από τότε που ανέλαβε ομοσπονδιακός τεχνικός ο Πολυχρόνης πολίτης σχεδόν από την αρχή το άθλημα.  

Κόουτς ευχαριστούμε για την  αποδοχή της πρόσκλησης μας για να μας μιλήσεις και να μας πεις για το εγχείρημα αυτό.  Περιέγραψε μας τι κάνετε εδώ?

Σκοπός της ομοσπονδίας αλλά και δικός μου είναι να φτιάξουμε σε βάθος χρόνου 2 ετών μια πολύ δυνατή εθνική ομάδα. Πάνω σε αυτό το πλάνο δουλεύουμε αυτήν τη στιγμή, με μια ομάδα πλήρως καταρτισμένη πάνω στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης  και αποτελείται από δυο επαγγελματίας  αθλητές  χωρίς αναπηρία,   τον Γεράσιμο  Παΐζη αθλητή της Ελευσίνας  και βασιλική Γκούρλια που σε συνεργασία την προπονήτρια του Π.Α.Σ.Κ.Α  Αχοντούλα Βολακάκη  αλλά και εμένα, για την καλύτερη αγωνιστική προετοιμασία των αθλητών.
Η ομάδα αποτελείτε  και από την γυμνάστρια Μαρία Μελέτη,  την εργοθεραπεύτρια  Μερόπη Κοπανάκη  αλλά και τον ψυχολόγο Χρήστο Γκούμα .
Ο σκοπός μας είναι να παρέχουμε κάθε βοήθεια στους αθλητές για να ανέβουμε επίπεδο με σωστή και μεθοδική δουλειά. Έτσι οι αθλητές  μας ξεκινούν το πρωί 7.30 ώρα με φυσική  κατάσταση  και μαζί με το απογευματινό πρόγραμμα παραμένουν στα τραπέζια των πινγκ πονγκ  σχεδόν 8ωρες καθημερινά.



Έχει ξαναγίνει αυτό?

Όχι αυτό πραγματοποιείτε για πρώτη φορά και  μετά από σχεδιασμό  και σε συνεργασία με τους συλλόγους και την ομοσπονδία πραγματοποιείτε πρώτη φορά και σίγουρα όχι τελευταία. Σε δυο χρόνια σκοπός μας είναι να έχουμε μια δυνατή εθνική ομάδα σας είπα, σε όλα τα επίπεδα  σήμερα έχουμε 37 αθλητές με μέσο όρο ηλικίας 14ετων, αυτό λέει πολλά, το άθλημα έχει μέλλον και σε αυτό δουλεύουμε. Το 2003 όταν ακόμα ήμουν αθλητής  ήμασταν 8 αθλητές  και η εθνική αποτελείτο από ένα άτομο.  Εδώ βρίσκονται 8 αθλητές  που με τους Χρήστο Στάμου του Τριπτόλεμου,  φωτεινή Μπούσιου,  Ζαφείρη Παναγιώτη, Μουχθή Γεώργιο,  Χατζηκυριάκος Μάριο,  Ιωάννου Παναγιώτη αθλητές του Π.Α.Σ.Κ.Α , αλλά και για το κομμάτι της  ανάπτυξης του αθλήματος με τους δυο αθλητές  του Μεγάλου Αλεξάνδρου Καραγιάννη  Χρήστο αλλά και Καραγιάννη Κώστα που παίζουν επιτραπέζια αντισφαίριση 8 μήνες και  είναι και αυτοί εδώ για να γνωρίσουν το άθλημα καλύτερα.



Οι προπονήσεις είναι ανοιχτές στο κοινό?

Θα μπορούσε να γίνει κάποια παραχώρηση αν κάποιος θα ήθελε να παρακολουθήσει και να γνωρίσει το άθλημα αλλά τις απογευματινές προπονήσεις και μετά από συνεννόηση μαζί μου (τηλ επικοινωνίας  6970016860) γιατί δεν θα θέλαμε να αποσυντονιστούν οι αθλητές μας.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Π.Α.Σ.Κ.Α γιατί χωρίς και την δική του βοήθεια  δεν θα μπορούσε  να πραγματοποιηθεί αυτό το ξεκίνημα καθώς μας παρέχει τις εγκαταστάσεις του αλλά και τους χώρους φιλοξενίας των αθλητών.
Κόουτς σε ευχαριστούμε πολύ!




Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου