Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Σεμινάριο ενημέρωσης και ανάπτυξης για το άθλημα της Αντισφαίρισης με αμαξίδιο


Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) πραγματοποιεί σεμινάριο ενημέρωσης και ανάπτυξης για το άθλημα της Αντισφαίρισης με αμαξίδιο, την Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Μαΐου  στο Ο.Α.Κ.Α. το οποίο απευθύνεται σε αθλητές που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με την αντισφαίριση με αμαξίδιο. Το σεμινάριο απευθύνεται επίσης σε προπονητές και σε καθηγητές φυσικής αγωγής.

Λίγα λόγια για την αντισφαίριση με αμαξίδιο:

Στην Αντισφαίριση σε αμαξίδιο μπορούν να συμμετέχουν αθλητές που έχουν ακρωτηριασμό, εγκεφαλική παράλυση, κάκωση νωτιαίου μυελού, les autres.
Προκειμένου οι αθλητές να ανταποκρίνονται στα κριτήρια για την ελάχιστη αναπηρία στο άθλημα αυτό, κάθε αθλητής θα πρέπει να έχει μια μόνιμη αναπηρία στο ένα ή και στα δυο πόδια η οποία να εμποδίζει τον αθλητή να παίξει τένις ως αρτιμελής. Υπάρχουν δυο κατηγορίες στην Αντισφαίριση σε αμαξίδιο:
-Ανοικτή Κατηγορία: Αναπηρία στο ένα ή και στα δυο πόδια που να ανταποκρίνεται στα κριτήρια της ελάχιστης αναπηρίας
-Κατηγορία Quad: Αναπηρία του ενός ή των δυο ποδιών και αναπηρία στο ένα ή και στα δυο χέρια που περιορίζει την ικανότητα χειρισμού της ρακέτας και του αμαξιδίου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α. και οι ώρες διεξαγωγής θα είναι από τις 09.00 έως τις 18.00 και για τις δυο ημέρες.



Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου