Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Oι «Γίγαντες του Βορρά»


Ο κοντύτερος παίχτης της ομάδας τους φτάνει μετά βίας το 1 μέτρο, κι όμως οι «Γίγαντες του Βορρά» από την πόλη Μπελέμ της Βραζιλίας «μαγεύουν» κόσμο και γεμίζουν γήπεδα 30.000 θέσεων με τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες!

Με παρατσούκλια όπως Βάγκνερ Λοβ, Λούσιο, Ρομπίνιο και Καφού, οι “Gigantes do Norte” προσελκύουν χιλιάδες ποδοσφαιρόφιλους σε ολόκληρη τη χώρα, αποδεικνύοντας ότι τελικά στο ποδόσφαιρο… το μέγεθος δεν μετράει!

Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2006 για να καταρρίψει ρατσιστικές προκαταλήψεις και στερεότυπα διάκρισης εις βάρος ανθρώπων που πάσχουν από νανισμό, σύντομα όμως εξελίχθηκε σε πραγματική ατραξιόν. Και μάλιστα όχι για λόγους οίκτου ή χαβαλέ, αφού οι «σταρ τσέπης» κατέχουν πραγματικά τα μυστικά της μπάλας, κερδίζοντας με εντυπωσιακή άνεση αντιπάλους με διπλάσιο μέγεθος από αυτούς! Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο προπονητής τους, Μαξ, πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής «Το μόνο που τους ξεχωρίζει είναι το μέγεθός τους. Κατά τα άλλα είναι όλοι τους πραγματικά εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές και θα μπορούσαν να αγωνίζονται σε επαγγελματικές ομάδες αν είχαν κανονικό ύψος».

Φιλοδοξία των μικροσκοπικών «Γιγάντων» είναι να προσκληθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στην πατρίδα τους, προκειμένου να δείξουν σε ολόκληρο τον κόσμο τι πραγματικά αξίζουν.


sportsfeed.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου