Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Όταν η γραφειοκρατία νίκησε έναν Παραολυμπιονίκη


Το ανάλγητο πρόσωπο της γραφειοκρατίας ξαναχτυπά και αυτή τη φορά, έναντι ενός νεαρού  Παραολυμπιονίκη μας. Ο λόγος για τον Παραολυμπιονίκη του Λονδίνου στο άθλημα του άλματος εις μήκος (T20) Ευάγγελο Καναβό. Ο κ. Καναβός, όπως καταγγέλλει στο Koutipandoras.gr, δικαιούται ένα πριμ περίπου 15.000 ευρώ για εκείνον και τον προπονητή του, για την 4η ευρωπαϊκή του νίκη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΑΜΕΑ που είχε γίνει το 2010 στην Κροατία.
kanavos_vevaiosi.jpg
Όπως ο ίδιος αναφέρει, έκανε το σχετικό αίτημα τότε και το έστειλε με το ταχυδρομείο, όμως η αίτησή του δεν έφτασε ποτέ. Δυστυχώς, ο ίδιος που είναι ορφανός και ζει μαζί με την μητέρα του από την πενιχρή της σύνταξη έμαθε πολύ αργά ότι ήταν ο μοναδικός που η αίτησή του δεν είχε φτάσει ποτέ και έτσι τον Νοέμβριο του 2013 επανέλαβε την διαδικασία όπως του υπέδειξαν από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ωστόσο η απάντηση και μάλιστα από τον ίδιο τον υφυπουργό ήταν αρνητική γιατί ήταν εκπρόθεσμη.
apantisi_andrianoy.jpg
Σε επικοινωνία που είχε το Koutipandoras.gr με το γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού ενημερώθηκε για την σαφήνεια του νόμου, που ορίζει όντως συγκεκριμένο χρονικό όριο υποβολής των αιτήσεων, ωστόσο η περίπτωση Κανναβού είναι μία περίπτωση ανθρώπου που παρά τα προβλήματα υγείας που έχει, έχει κάνει περήφανη την Ελλάδα στο εξωτερικό και πρόκειται για έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει σοβαρά οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα… Στο τέλος, είναι ένας άνθρωπος που πληροί όλες τις άλλες προϋποθέσεις του νόμου πλην της εμπροθέσμου υποβολής της αιτήσεώς του.
Στο πρόσωπό του κ. Κανναβού όπως φαίνεται, εξαντλείται η αυστηρότητα της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας, όπως συνηθίζει άλλωστε να συμβαίνει σε βάρος των αδυνάτων που για διάφορους λόγους δυσκολεύονται να την αντιμετωπίσουν και ειδικά όταν η ίδια γραφειοκρατία σε αυτή την χώρα και σε διάφορους τομείς «για άλλους» βρίσκει τρόπους και ανακαλύπτονται διέξοδοι και παρακάμπτονται εμπόδια…

koutipandoras.gr

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου