Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Παγκόσμιο φαινόμενο o Μιχάλης Σεΐτης, παράδειγμα τόλμης και δύναμης Όλος ο αθλητικός κόσμος στην Ελλάδα συγκλονίστηκε τον περασμένο Ιούνη μόλις ενημερώθηκε για το τροχαίο ατύχημα του Μιχάλη Σεΐτη που είχε ως συνέπεια να χάσει το δεξί του πόδι.

Πανελληνιονίκης με τον ΓΑΣ Υγεία Ρόδου στα 400μ. μ’ εμπόδια κι έχοντας μπροστά του ακόμα πολλά χρόνια για να πρωταγωνιστήσει στον στίβο, δέχτηκε αυτό το πλήγμα με γενναιότητα, ενώ είναι πια έτοιμος να πρωταγωνιστήσει ξανά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αφού έχει πλέον τεχνητό μέλος, τη λεγόμενη λεπίδα, ειδική γι’ αθλητές στίβου, πρόκειται να συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες γι’ αθλητές με αναπηρία στο Ντουμπάι από 18 έως 25 Φεβρουαρίου.

Η πρώτη εμφάνιση του Μιχάλη Σεΐτη μετά το ατύχημά του ξανά στους αγωνιστικούς χώρους ήταν τον περασμένο Οκτώβριο στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου της Χίου. Εκεί έλαβε μέρος, έχοντας το τεχνητό μέλος που βοηθάει απλώς στο περπάτημα και όχι το εγκεκριμένο για τις διοργανώσεις στίβου, μα κατάφερε να εντυπωσιάσει το κοινό, τους προπονητές, αλλά και τους αθλητές και τις αθλήτριες στο στάδιο του νησιού στο βόρειο Αιγαίο με το πάθος, τη θέληση και τις ικανότητές του.

Σίγουρα αποτελεί ο Ρόδιος πρωταθλητής μας ένα παγκόσμιο φαινόμενο, και δεν είναι με τίποτα αυτό υπερβολή. Μπορεί να φανταστεί κανείς πόσο δύσκολο είναι, όχι μόνο να επανέλθει πολύ σύντομα ο αθλητής ξανά στους αγωνιστικούς χώρους μετά από τόσο σοβαρό τροχαίο ατύχημα, αλλά και να πάρει απλώς την απόφαση για κάτι τέτοιο.

Τους τελευταίους τρεις μήνες ο Μιχάλης Σεΐτης βρίσκεται στην Αθήνα και προπονείται με τον παλιό πρωταθλητή Γιώργο Παναγιωτόπουλο, ώστε η συμμετοχή του στους αγώνες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να είναι το έναυσμα για κάτι το σημαντικότερο το επόμενο διάστημα.

ʼΑλλωστε, η μεγάλη πρόκληση είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Αθλητών με Αναπηρίες στο Σουόνσι της Ουαλίας 18-23 Αυγούστου. Παρόλα αυτά, και στους αγώνες του Ντουμπάι θα είναι έντονος ο συναγωνισμός λόγω της παρουσίας κορυφαίων αθλητών του κόσμου με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία.

Ο Μιχάλης Σεΐτης θα συμμετάσχει στα 100, 200 και 400μ, ενώ εκεί μάλιστα θα περάσει από ειδική επιτροπή ώστε να οριστικοποιηθεί η κατηγορία αγωνισμάτων βάσει του ποσοστού της αναπηρίας και να προσαρμόσει όλο το πρόγραμμά του σύμφωνα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις.Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν αποκλειστικά επιχειρηματίες και κανένας άλλος, εξασφαλίζοντας του το τεχνητό μέλος, τις μετακινήσεις σε κάθε σημείο του κόσμου από δω και πέρα, αλλά και τη διαμονή του στα ταξίδια διάκρισης και θάρρους.

Κοντά στον Ρόδιο πρωταθλητή είναι το Contours Travel για τα ταξίδια και τη διαμονή του, τα φαρμακεία Χατζηκώστα, το κατάστημα NIKE στη Ρόδο, το One to One Personal Training, η εταιρεία εμπορίου του Κώστα Χριστοδουλίδη και το Κέντρο Αποκατάστασης του Κώστα Χρονόπουλου που παρείχε το τεχνητό μέλος.

Ο Μιχάλης Σεΐτης ευχαριστεί θερμώς όλους τους επιχειρηματίες για την τεράστια στήριξη, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει τίποτε ως τώρα.

Η αναχώρηση της αποστολής για το Ντουμπάι θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη και συνοδοί του θα είναι οι Κώστας Χρονόπουλος και Μαίος Καμπουράκης.


rodiaki.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου