Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Μπορεί η αναπηρία να είναι σέξι? (ΒΙΝΤΕΟ)



Μια σειρά από φωτογραφίες, όπου εμφανίζεται η Jes Sachse, μια 25χρονη Καναδή φοιτήτρια που πάσχει από μια σπάνια γενετική ασθένεια, γνωστή ως σύνδρομο Freeman-Sheldon, αμφισβητεί τα στερεότυπα ομορφιάς που προσπαθεί να λανσάρει η αμερικανική σειρά ρούχων American Apparel.
Η σειρά ονομάστηκε «American Able» και περιλαμβάνει 13 διαφημίσεις. Η μια απ’ αυτές ονομάζεται “Tight” και η Jes ποζάρει φορώντας ένα μαύρο κορμάκι μπροστά σε ένα μεγάλο παράθυρο. Σε μια άλλη διαφήμιση που ονομάζεται “Work”, η Jes δεν φοράει τίποτα περισσότερο από μία κορδέλα κι ένα πράσινο σορτς.

Τη φωτογράφηση την έκανε η φίλη της Jes, η φωτογράφος Holly Norris. Οι φωτογραφίες εμφανίζονται σε σταθμούς του μετρό του Τορόντο σε 270 ηλεκτρονικές οθόνες ως μέρος ενός φεστιβάλ φωτογραφίας. Η ιδέα της φωτογράφησης γεννήθηκε πριν δύο χρόνια σχεδόν στη Norris, όταν ήταν ακόμα φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Trent στο Οντάριο. Η Norris θέλησε να σαρκάσει τις διαφημίσεις της American Apparel, η οποία ισχυρίζεται ότι στις φωτογραφήσεις της χρησιμοποιεί κορίτσια της διπλανής πόρτας, κάτι που όπως ισχυρίζεται η Norris δεν ισχύει, μιας κι όλα τα κορίτσια έχουν πανομοιότυπα σώματα.
«Ελπίζω μετά από αυτή τη φωτογράφηση οι άνθρωποι να μπορούν να δουν με διαφορετικό τρόπο την αναπηρία και να κατανοήσουν ότι τα άτομα με αναπηρία μπορεί να είναι σέξι» λέει η Jes Sachse. Τα ρούχα που χρησιμοποιούνται στη φωτογράφηση είναι της Jes, η οποία δηλώνει ότι πλέον νιώθει υπερήφανη στο σώμα της και ότι η μόδα είναι ένα από τα ενδιαφέροντά της.





Φώτης Παπαναστασίου
Ειδικός Παιδαγωγός




Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου