Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Η αναπηρία μέσα απο ταίνιες. AVATAR



Στο μέλλον, ένας παραπληγικός βετεράνος πολέμου στέλνεται σε ένα μακρινό πλανήτη, τον Πανδώρα. Ο πλανήτης κατοικείται από μια ανθρωποειδή φυλή, τους Να`βι, οι οποίοι έχουν αναπτύξει τη δική τους γλώσσα και πολιτισμό. 

Mια ταινία που μας ήρθε στο μυαλό, από τη σέντρα του μουντιάλ της Βραζιλίας.  Η πρώτη πάσα θα πραγματοποιηθεί από έναν παραπληγικό έφηβο που θα το καταφέρει φορώντας ρομποτική εξάρτηση που ελέγχεται από τον εγκέφαλο του. 

«Με πολιτική θέληση και επενδύσεις πραγματικά μπορούμε να εξαφανίσουμε τα αναπηρικά καροτσάκια» δήλωσε ο Νικολέλις (Ελληνοβραζιλιάνος  σχεδιαστής για λογαριασμό «Walk Again»)  στην «Washington Post» μιλώντας για τη σημασία της… πρώτης μπαλιάς του Μουντιάλ. «Οι εφαρμογές του εξωσκελετού είναι αμέτρητες, εξάπτουν τη φαντασία μας και μπορούν να κάνουν τα όνειρα εκατομμυρίων ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες πραγματικότητα». Ήδη οι επιστήμονες του Walk Again Project έχουν δημιουργήσει τρία διαφορετικά μοντέλα εξωσκελετών, που αναμένουν τελική έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων, ώστε να ξεκινήσει η χρήση τους σε κέντρα αποκατάστασης, με την ελπίδα ότι θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στις αγορές την επόμενη διετία.


Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου