Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Όλοι μαζί, όλοι One Team!Στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος της Euroleague και σε συνεργασία με τον Υπερήφανο Συνεργάτη, Special Olympics,, από τις 21 έως τις 29 Νοεμβρίου πολλοί σταρ της διοργάνωσης θα... απαρνηθούν τα ονόματα τους, στη φανέλα και θα παίξουν όλοι με το ίδιο: One Team!;Χαρακτηριστικά αναφέρει η επίσημη σελίδα Olympiacos B.C.

"Σπανούλης, Ναβάρο, Διαμαντίδης, Μπογκντάνοβιτς, Φερνάντεθ, Χάινς, Αζινσά, Μίροτιτς.Κάποια από τα πιο δημοφιλή ονόματα, στο χώρο του μπάσκετ. Αλλά δεν θα δείτε κανένα από αυτά, την ερχόμενη Πέμπτη και την ερχόμενη Παρασκευή, στην Turkish Airlines Euroleague.
Στη θέση που θα έπρεπε να είναι το όνομα των παικτών, στη φανέλα τους, θα εμφανιστεί κάτι άλλο που θα είναι το ίδιο για όλους: το One Team. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιδείξουν την αλληλεγγύη τους με το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της Euroleague Basketball και τις πολλές κοινότητες που χρειάζονται υποστήριξη, σε όλη την Ευρώπη.

Η 6η και η 7η αγωνιστική της Turkish Airlines Euroleague θα αφιερωθεί στην υποστήριξη που παρέχει χρόνια η One Team, στον επί σειρά ετών στρατηγικό συνεργάτη της, τα Special Olympics και τον παγκόσμιο ηγετικό ρόλο στη λειτουργία του αθλητισμού κατά τρόπο που να προωθεί την κοινωνική ένταξη των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία.
Από τις 21 έως τις 29 Νοεμβρίου, τα γήπεδα σε όλη την Ευρώπη θα υποδεχθούν αθλητές των Special Olympics, ενώ οι πρεσβευτές της One Team ή οι αρχηγοί των ομάδων μηνύματα πριν το τζάμπολ, που σκοπό θα έχουν την αύξηση στην ευαισθητοποίηση για την καταπολέμηση του αποκλεισμού, που είναι η καρδιά και της One Team και των Special Olympics".«“Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα ΟΝΕ ΤΕΑΜ είναι από μόνης της πολύ σημαντική για εμένα. Νοιώθω ιδιαίτερα περήφανος που αυτές τις δυο εβδομάδες οι αγώνες που θα δώσουμε στα πλαίσια της Euroleague, θα έχουν το χρώμα των Special Olympics και την συμμετοχή όλων αυτών των παιδιών τα οποία αποτελούν πρότυπο αφοσίωσης και ψυχικής δύναμης για όλους μας» δήλωσε ο αθλητής της ομάδας μας, Μπρεντ Πέτγουει.

Από το 2009, η Euroleague Basketball δουλεύει και ως προς τη στήριξη των προσπαθειών των Special Olympics, για να αλλάξουν τις ζωές ανθρώπων, μέσω της δύναμης του αθλήματος, με την ενδυνάμωση των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία, προωθώντας την αποδοχή όλων και την "αγκαλιά" των κοινοτήτων με κατανόηση και σεβασμό, παγκοσμίως.
Αυτή η συνεργασία έγινε πιο δυνατή πριν ένα χρόνο, όταν οι Special Olympics έγιναν Υπερήφανος Συνεργάτης της One Team, το πρόγραμμα που μέσω 17 οργανισμών της Euroleague μπαίνει στις τοπικές κοινότητες και προσπαθεί να ασκήσει θετική επιρροή, επί κοινωνικών θεμάτων, όπως είναι η κατάχρηση ουσιών, η ανισότητα των φύλλων, η σωματική ή πνευματική αναπηρία και οι οικονομικές δυσκολίες.
  
"Δεν χρειάζεται καν να πούμε πόσο υπερήφανη είναι η Euroleague Basketball που έχει συνεργάτη, όπως είναι οι Special Olympics, με τον οποίον μοιράζονται τους στόχους και της φιλοδοξίες της One Team. Κυρίως, την προώθηση του σεβασμού, της αποδοχής και της ένταξης των αποκλεισμένων γκρουπ ανθρώπων, στην κοινωνία μας", δήλωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Euroleabue Basketball. Εν συνεχεία πρόεθσε ότι "οι σχέση μας με τους Special Olympics αναπτύχθηκε μέσα σε αυτή τη χρονιά, αλλά τα επόμενα 24 παιχνίδια θα είναι το "κλειδί" για να κάνουμε τους φαν και το διεθνές κοινό, να καταλάβει τη σημασία των αξιών και να καταφέρει το πρότζεκτ μας να 'χει θετική επιρροή, στις τοπικές κοινότητες.Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις ομάδες μας και τους παίκτες, που για μια ακόμη φορά δείχνουν τη δύναμη και την αλληλεγγύη προς τις κοινότητες τους, ακολουθώντας αυτήν την πρωτοβουλία και παραχωρώντας το όνομα τους, για το One Team".
Οι δυο εβδομάδες αφοσίωσης των αγώνων της Turkish Airlines Euroleague στο σκοπό της ένταξης, θα ολοκληρωθεί με τον εορτασμό της 10ης ετήσιας Special Olympics European Basketball Week, που ξεκινά στις 30/11 και με τη Παγκόσμια Ημέρα ανθρώπων με αναπηρία, που είναι στις 3/12.

"Η εβδομάδα μπάσκετ γίνεται πραγματικότητα, χάρη στη γενναιοδωρία και το όραμα της Euroleague Basketball Official Group Basketball. Είναι πολύ σημαντική εβδομάδα για το καλεντάρι των Special Olympics, με το μπάσκετ να είναι εκ των πιο δημοφιλών αθλημάτων μεταξύ των αθλητών μας, που φτάνουν τους 58.000 και αυξάνονται διαρκώς", δήλωσε η Μέρι Ντέιβις, MD των Special Olympics στην Ευρώπη. "Λόγω της μαζικής ανταπόκρισης, το μπάσκετ ενώνει τους ανθρώπους που έχουν διανοητική αναπηρία με εκείνους που δεν έχουν, αλλάζει συμπεριφορές και "ανοίγει" τα μυαλά, για να κατανοήσουν τις ικανότητες των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία, στην Ευρώπη. Το μπάσκετ έχει τη δύναμη να αλλάξει ζωές. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τους 60.000 αθλητές, το 2013, ώστε περισσότεροι παίκτες, περισσότερες οικογένειες, προπονητές και θεατές να μπορούν να απολαύσουν το υπέροχο άθλημα του μπάσκετ και να βιώσουν τα οφέλη αυτού του μαγευτικού παιχνιδιού".
 

 Special Olympics Hellas

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου