Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ο Σερ Φίλιπ Κρέιβεν επανεξελέγη στην προεδρία της IPC



Πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) θα τέταρτη σερί τετραετία θα παραμείνει ο Σερι Φίλιπ Κρέιβεν. Στη 16η Γενική Συνέλευση της IPC που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο 63χρονος πέντε φορές Παραολυμπιονίκης, ανανέωσε τη θητεία του έως το 2017, αφού υπερίσχυσε του Άλαν Ντίκσον στις εκλογές που έγιναν νωρίτερα σήμερα. Ο Σερ Φίλιπ Κρέιβεν έλαβε 127 ψήφους, έναντι 20 του Ντίκσον, ενώ στη θέση του αντιπροέδρου παρέμεινε ο Άντριου Πάρσονς (96 ψήφους έναντι 52 της Αν Κόντι). Δικαίωμα ψήφου είχαν 147 μέλη της IPC (εθνικές παραολυμπιακές επιτροπές, διεθνείς ομοσπονδίες κ.α).
«Είναι ιδιαίτερα χαρά και τιμή να επανεκλέγομαι στην προεδρία της IPC. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τον κόσμο που εξακολουθεί να στηρίζει το έργο μου. Σήμερα, αυτό το υπέροχο Κίνημα, επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου και υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω τη δουλειά μου με το ίδιο πάθος για να συνεχιστεί η τεράστια πρόοδος που πάρχει στο Παραολυμπιακό Κίνημα τα τελευταία χρόνια», δήλωσε αμέσως μετά την επανεκλογή του ο πρόεδρος της IPC, Σερ Φίλιπ Κρέιβεν.
«Η επιτυχία που είχαμε, μας φέρνει αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε με στόχο να εξελιχθούμε ακόμη περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος που προτείνω μια ενότητα που θα επιτρέψει στο Κίνημα να αντιμετωπίσει τα θέματα που παρουσιαστούν στο δρόμο της, βάσει νέου στρατηγικού σχεδιασμού. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η συναρπαστική πορεία στην οποία βρίσκεται το Παραολυμπιακό Κίνημα, δεν τελειώνει εδώ. Περιμένω με ανυπομονησία τους Αγώνες του Σότσι, του Ρίο, της Πιεόνγκτσανγκ του Τόκιο. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε ώστε να κρατάμε τους αθλητές μας και ολόκληρο το Κίνημα σε υψηλό επίπεδο. Μαζί θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, ώστε να κάνουμε τη διαφορά, όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία», κατέληξε ο «ισχυρός» άνδρας του παγκόσμιου Παραολυμπιακού Κινήματος, ο οποίος βρίσκεται στην προεδρία της IPC από το 2001 (σ.σ. από τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον Αστέρα Βουλιαγμένης).
Όσον αφορά τον 36χρονο αντιπρόεδρο της IPC, Άντριου Πάρσονς, που είναι και πρόεδρος της Βραζιλιάνικης Παραολυμπιακής Επιτροπής, βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής από το 2009.
Το νέο ΔΣ της IPC συγκροτούν:
Μοχάμεντ Αλχαμελί (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)
Κιουνγκ Βον Να (Κορέα)
Γιασούσι Γιαμαβάκι (Ιαπωνία)
Αν Κόντι (ΗΠΑ)
Ρίτα Φαν Ντρίελ (Ολλανδία)
Πάτρικ Γιάρβις (Καναδάς)
Ντουέιν Κάλε (Ν. Ζηλανδία)
Γιάιρους Μογκάλο (Κένυα)
Τζον Πέτερσον (Δανία)
Μιγκέλ Σαγκάρα (Ισπανία)


paralympic.gr


Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου