Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Οι βραβεύσεις των κορυφαίων για το 2013








Η τενίστρια Έστερ Φέργκεερ από την Ολλανδία και ο Βρετανός πρωταθλητής του στίβου, Ντέιβιντ Ουέιρ, αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές για το 2013, στο gala της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 16ης Γενικής Συνέλευσης, η οποία ως γνωστόν φιλοξενείται στην Αθήνα. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού και οι βραβεύσεις των παραπάνω αθλητών ήταν δύο μόνο από τις 10 που έγιναν συνολικά. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Allianz, η οποία βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στο πλευρό της IPC.
Η Φέργκεερ, η οποία εγκατέλειψε την ενεργό δράση αμέσως μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, είναι αθλήτρια του τένις με αμαξίδιο. Ολοκλήρωσε μια σπουδαία παραολυμπιακή καριέρα με την κατάκτηση του τέταρτου μεταλλίου στο απλό γυναικών καθώς και του χρυσού μεταλλίου στο διπλό. Στην 10ετή καριέρα της, έχει πανηγυρίσει συνολικά οκτώ τίτλος σε Παραολυμπιακούς Αγώνες καθώς και 42 τίτλους σε Γκραν Σλαμ.
Όσον αφορά τον Ουέιρ, έφτασε στην κατάκτηση τεσσάρων χρυσών μεταλλίων –σε αντίστοιχα αγωνίσματα της κατηγορίας Τ54- μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων (800μ., 1.500μ., 5.000μ., Μαραθώνιος) κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Λονδίνου.
Το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης αθλήτριας σε Παραολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε η Μαρλού Φαν Ριν από την Ολλανδία (ήταν πρώτη στα 200μ. και δεύτερη στα 100μ. της κατηγορίας Τ44 σημειώνοντας μάλιστα ισάριθμα παγκόσμια ρεκόρ), ενώ ο αντίστοιχος τίτλος στους άνδρες κατέληξε στον ποδηλάτη Άλεξ Ζανάρντι. Ο Ιταλός πρώην οδηγός της Φόρμουλα Ένα, κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στην ατομική χρονομέτρηση και τον αγώνα δρόμου στην κατηγορία T4. Με το ομαδικό κατετάγη δεύτερος
Ο τίτλος για την καλύτερη ομάδα κατέληξε στη Βραζιλία και συγκεκριμένα για το ποδόσφαιρο 5×5. Η «σελεσάο» για τρίτη συνεχή φορά πήρε το χρυσό μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, χωρίς μάλιστα να δεχθεί ούτε ένα γκολ. Τέλος, το βραβείο για τον καλύτερο παράγοντα πήρε η Γερμανίδα Σίλβια Σεκόφσκα, υπεύθυνη κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Λονδίνου για το άθλημα του ράγκμπι με αμαξίδιο.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν επίσης τρεις δημοσιογραφικοί Οργανισμοί για την κάλυψη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και συγκριμένα το Channel 4, η Telegraph Media Group, το BBC World Service, ενώ βραβεύτηκε και ο φωτογράφος Λάρι Ουόνγκ για την καλύτερη φωτογραφία (απεικόνιζε τους πανηγυρισμούς του κολυμβητή Μπενουά Ιό).
Με την ανώτατη τιμή, το Παραολυμπιακό Βραβείο της Τιμής, απονεμήθηκε στον Μπομπ Μπαλκ (πρώην πρόεδρο της επιτροπής αθλητών της IPC), τον Ντάνκαν Κάμπελ (ο άνθρωπος που δημιούργησε το ράγκμπι με αμαξίδιο), τον Μάικλ Μπαρέδο (πρώην πρόεδρος της IBSA) και την Γιονγκουίλ Σολτ (πρώην πρόεδρος της επιτροπής Ιππασίας).


 paralympic.gr

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου