Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Το μπότσια στο Πεκίνο

Για το Πεκίνο αναχώρησε η αποστολή της Εθνικής ομάδας μπότσια όπου θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί 19 με 28 Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα της Κίνας.
Ο στόχος της ελληνικής αποστολής είναι όσο το δυνατόν καλύτερα πλασαρίσματα, καθώς αυτός ο αγώνας δίνει πρόκριση για το Ρίο. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Τζίμας λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας δήλωσε χαρακτηριστικά στο sportsfeed.gr. «Το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πεκίνο είναι η σπουδαιότερη διοργάνωση πριν την Παρολυμπιάδα του Ρίο. Καλά πλασαρίσματα στην οκτάδα δίνουν την πρόκριση. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και προσδοκούμε για το καλύτερο. Ελπίζουμε να πάρουμε την πρόκριση».
Η αποστολή που επέλεξε ο προπονητής της Εθνικής για τις τρείς αγωνιστικές κατηγορίες αποτελείται από τους αθλητές:
BC1
Παναγιώτη Σουλάνη του «Άγιος Χριστόφορος»
Δημήτρη Κυριακίδη «Τυρταίος»
BC2
Αλέξανδρο Παπαδάκη «Άγιος Χριστόφορος»
Χρήστο Γαλαίο «Τυρταίος»
BC3
Γρηγόρη Πολυχρονίδη «Άγιος Χριστόφορος»
Νικόλαο Πανανό «Ειδική Ολυμπιάδα»
Αλκιβιάδης Λέκκας «Άγιος Χριστόφορος»
BC4
Νίκο Βασίλι «Τυρταίος»
Χρυσή Μόρφη «Άγιος Χριστόφορος»
Παναγιώτης Κατσώνης «Άγιος Χριστόφορος»
Η προϊστορία
Ένα ασημένιο μετάλλιο και μια 5η θέση από τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη, μία 7η θέση από τον Αλέξανδρο Παπαδάκη και μια 8η από τον Χρήστο Κανάβα σε ατομικό επίπεδο, και η 4η θέση από τα ζεύγη BC3 είναι οι καλύτερες διακρίσεις του Ελληνικού Μπότσια στα δυο προηγούμενα παγκόσμια πρωταθλήματα (2006,2010) που έχει συμμετάσχει η Εθνική ομάδα μπότσια.

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου