Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

Σάρωσαν' στην κολύμβηση τα ΑμεΑ της Αλεξ/πολης.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ 2014 για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και τον Έβρο γενικότερα.

Καταρχήν θα πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του Έβρου, τόσο του Κότινου ( Κυριακίδου Μαρία, Μανουηλλίδη Βαγγέλη, Πανταζιδη Τηλέμαχο) όσο και του Ηρόδικου ( Μιχαλεντζάκη Δημοσθένη και Καρυπίδη Δημήτρη), γιατί σε όλα τα αγωνίσματα που είχαν, ξεπέρασαν τον εαυτό τους, κάνοντας νέα ατομικά ρεκόρ και με τα μετάλλια και τα πανελλήνια ρεκόρ που κατέκτησαν μας οδηγούν στη σκέψη ότι στον Έβρο, τα άτομα με αναπηρία, στο κολύμπι έχουν λαμπρό μέλλον!

Και παρόλο που η συμμετοχή στις κατηγορίες ήταν φτωχή, οι επιδόσεις των κολυμβητών μας δηλώνουν περίτρανα ότι η Ευρώπη και ο κόσμος τους ανήκουν σε όλες τις μεγάλες κολυμβητικές διοργανώσεις...

Ειδικότερα θα αναφερθούμε στις μεγάλες εμφανίσεις των 2 κολυμβητών του Ηρόδικου και του Ο.Φ.Θ. Αλεξανδρούπολης (στην κλασική κολύμβηση) για τη συγκεκριμένη διοργάνωση ( Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑΜΕΑ 22-23/5/2014).

Τι να πούμε για το Δημοσθενη Μιχαλεντζακη, αν ήμασταν μια φορά περήφανοι γι αυτόν λίγες μέρες πριν με τις επιτυχίες του στο διεθνές meeting της ΓΛασκωβης που σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία με 3 χρυσά μετάλλια, είμαστε διπλά συγκινημένοι και περήφανοι, που με 4 χρυσά μετάλλια σε ισάριθμα αγωνίσματα κατάφερε να πιάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του το διεθνές όριο για τους Πανευρωπαικους αγώνες Ανδρών που θα πραγματοποιηθεί στο Αιτχόβεν της Ολλανδίας τον προσεχή Αύγουστο, περιμένοντας την κλίση του απο την Ομοσπονδία αφού πλέον με την επίδοση του 1'04"57 στα 100μ πεταλούδα κατέχει την 6η θέση στην Πανευρωπαϊκή κατάταξη Ανδρών.

Ο Καρυπίδης Δημήτρης, αν και πριν λίγο καιρό ήταν άγνωστος στις κολυμβητικές λίστες της Ελλάδας- και πόσο μάλλον της Ευρώπης- αυτή τη φορά φρόντισε να στείλει το πιο ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις καταφέρνοντας το ακατόρθωτο! Στο αγώνισμα 50μ ύπτιο ανδρών κατάφερε με την επίδοση του 1'41"49 να μπει σφήνα ανάμεσα σε 3 Παραολυμπιονικες, να αφήσει πίσω του τους δυο απο αυτούς,κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, κάνοντας και αυτός όπως και ο ΔημοσθένηςΠανευρωπαϊκό όριο ανδρών στο παραπάνω αγώνισμα, έχοντας την 2η Θέση στην Ευρώπη για τη φετινή χρόνια μέχρι στιγμής! 

Όλα τα παραπάνω δεν θα είχαν γίνει αν δεν υπήρχε η αμέριστη συμπαράσταση και η υλικοτεχνική βοήθεια απο το Δήμο Αλεξανδρούπολης προς τα δυο αυτά παιδιά. Ειδικότερα θα αναφερθούμε στο νέο κολυμβητήριο της πόλης μας και σε όλους όσους φρόντισαν και φροντίζουν για την αδιάκοπη λειτουργία του! Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι το λιγότερο και το επιβεβλημένο που πρέπει να απευθύνουμε σε κάθε αρμόδιο!

Και επειδή εχθρός του καλού ειναι το καλύτερο, οι προπονητές των παιδιών αυτών πιστεύουν ότι το μέλλον τους ανήκει! 
Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στις μελλοντικές διεθνείς υποχρεώσεις!

e-evros.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου