Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Το μοντέλο που σπάει τα στερεότυπα

 

Το μοντέλο που σπάει τα στερεότυπα -Εκανε πασαρέλα με το καροτσάκι της
Οταν στάθηκε στην άκρη της πασαρέλας, λίγα δευτερόλεπτα πριν ανέβει σε αυτή, ένιωθε σέξι, λαμπερή και σίγουρη. Σαν όλα τα μοντέλα. Το μόνο που διέφερε ήταν πως η Ντανιέλ Σέιπουκ βγήκε πάνω στο καροτσάκι της, η πρώτη γυναίκα που το κατορθώνει αυτό στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης.

  Η 35χρονη ψυχολόγος εμφανίστηκε στην επίδειξη της Κάρι Χάμερ. Συναντήθηκε με τη σχεδιάστρια σε ένα γεύμα με θέμα την εγκεφαλική παράλυση και σύντομα έγιναν φίλες βάζοντας μεταξύ τους ένα στοίχημα. Να αλλάξουν το πρόσωπο της μόδας. Κάπως έτσι, όταν η Χάμερ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στην επίδειξή της γυναίκες πρότυπα και όχι μοντέλα, το πρώτο τηλεφώνημα που έκανε ήταν προς την Σέιπουκ. «Ηταν μία σουρεαλιστική εμπειρία! Ακόμη νιώθω ανατριχίλα όταν το σκέφτομαι. Ενιωθα σέξι και λαμπερή. Κυρίως όμως, ένιωθα πως ήμουν σαν τις υπόλοιπες γυναίκες της επίδειξης. Απλά εγώ έτυχε να είμαι σε καροτσάκι», είπε η Σέιπουκ στην Guardian.


  Η ατροφία της σπονδυλικής στήλης την καθήλωσε σε καροτσάκι από τα πέντε της χρόνια, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να γίνει μία γυναίκα με αυτοπεποίθηση και επιτυχημένη καριέρα. Το μόνο της παράπονο; Λατρεύει τους μεγάλους σχεδιαστές και θέλει να ξοδεύει τα αρκετά χρήματα που βγάζει όπως λέει σε δημιουργίες των Gucci, Dolce & Gabbana και Chanel, αλλά όπως σημειώνει θα πρέπει επιτέλους η βιομηχανία της μόδας να αναγνωρίσει και τις επιθυμίες των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.


 newsitamea.gr

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου