Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Έμπνευση του Χρυσού Ολυμπιονίκη, ο αδερφός του με εγκεφαλική παράλυση



Έμπνευση του Χρυσού Ολυμπιονίκη, ο αδερφός του με εγκεφαλική παράλυση
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο άθλημα του σκι, Alex Bilodeau, δήλωσε πως η έμπνευσή του και η κινητήρια δύναμη για το ολυμπιακό μετάλλιο είναι ο αδερφός του Frederic που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

Ο Alex κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο την περασμένη Δευτέρα στο Sochi. Το ίδιο μετάλλιο είχε κατακτήσει και πριν τέσσερα χρόνια στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, ο Καναδός Ολυμπιονίκης γιόρτασε την επιτυχία του αγκαλιά με τον αδερφό του Frederic, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.  Ο Frederic είναι πλέον γνωστός στον Καναδά, μιας κι ο αδερφός του μετά από κάθε νίκη του τον παίρνει αγκαλιά και πανηγυρίζουν μαζί.
«Είναι η καθημερινή μου έμπνευση» δήλωσε ο Alex Bilodeau. «Είναι μέρες που ξυπνάω και δεν έχω διάθεση να πάω για προπόνηση. Τον κοιτώ και σκέφτομαι πως αν είχε την ευκαιρία να κάνει το ίδιο, θα το έκανε αμέσως. Έτσι, παίρνω δύναμη και συνεχίζω. Αν είχε την ευκαιρία θα ήταν τρεις φορές Ολυμπιονίκης»

Ο Alex Bilodeau δήλωσε στο Canada’s Global News πως μετά από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi θα αποσυρθεί.

Φώτης Παπαναστασίου
Ειδικός Παιδαγωγός
www.eidikospaidagogos.gr

newsitamea.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου