Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Η αναπηρία μέσα απο ταινίες. Dear Frankie Αγαπητέ Φράνκι - 2004


 Ο 9χρονος Frankie (Jack McElhone) περιμένει με λαχτάρα κάθε μήνα τα γράμματα του ναυτικού πατέρα του που στην πραγματικότητα ποτέ δεν έχει καταφέρει να συναντήσει. Και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού είναι δημιούργημα της φαντασίας της μητέρας του Lizzie (Emily Mortimer), που με αυτόν τον τρόπο αποφεύγει να του πει την αλήθεια για τον πραγματικό του πατέρα. Έναν πατέρα η βιαιότητα του οποίου όχι μόνο έκανε την Lizzi να τον εγκαταλείψει, αλλά άφησε και τον Frankie κωφό. Όταν όμως το πλοίο στο οποίο δουλεύει ο φανταστικός πατέρας, ετοιμάζεται να δέσει στο λιμάνι της Γλασκώβης η Lizzie πρέπει να ομολογήσει την αλήθεια" ή να συνεχίσει το ψέμα προσλαμβάνοντας έναν άγνωστο (Gerard Butler) για να τον υποδυθεί. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν αρχίζει να αναπτύσσεται ένα δέσιμο ανάμεσα στον άγνωστο άντρα και στην οικογένεια.


Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

5 σχόλια:

  1. Φαίνεται να είναι πολύ ωραία ταινία! Πρέπει ο ρόλος να ταιριάζει γάντι στην Emily Mortimer.
    Στο δια ταύτα, το έψαξα πολύ καλά πριν απαντήσω και η αλήθεια είναι ότι δεν βρήκα στα ξένα σάιτ να αναφέρονται στον όρο "κωφάλαλος" (dumb) αλλά στον όρο κωφός (deaf). Είναι ατυχές για ένα σάιτ που προασπίζει τα αμεα να χρησιμοποιεί αυτόν τον ξεπερασμένο όρο. Περισσότερα για το πόσο ξεπερασμένος είναι αυτός ο όρος εδώ:
    http://www.eimaimama.gr/2013/11/kofo-i-varikoo-paidi-tha-milisei.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε για την υπόδειξη, και ζητάμε συγγνώμη για το λάθος μας!

      Διαγραφή
  2. Την ταινία την έχω δει καιρό πριν και από ότι θυμάμαι είναι πολύ ωραία ιδίως στον τρόπο που δείχνει τους ψυχολογικούς χαρακτήρες. Συμφωνώ πως ο όρος "κωφάλαλος" είναι πλεον ξεπερασμένος. Κάποτε ναι, τα κωφά άτομα δεν μπορούσαν να μιλήσουν, ωστόσο τώρα πια στην εποχή μας αυτός ο όρος δεν υφίσταται πλεον. Επομένως καλό θα ήταν να κάνετε μια μικρή διόρθωση αναφορικά με τον όρο αυτό. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε για την υπόδειξη, και ζητάμε συγγνώμη για το λάθος μας! Η διόρθωση έγινε.

      Διαγραφή