Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Αποστολής Μουμτζόγλου μπάσκετ με αμαξίδιο



Ο “Τόλης” όπως είναι γνωστός σε όλους μας στο μπάσκετ με αμαξίδιο, πήρε την απόφαση αρχές Σεπτέμβρη να αποδεχτεί την πρόταση που του ήρθε και να μεταγραφεί στην πόλη και την ομάδα Saint avold στη Γαλλία.
Αφήνοντας τους ελληνικούς αγωνιστικούς χώρους φτωχότερους καθώς ήταν ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του πρωταθλήματος.
Είναι η δεύτερη μεταγραφή του στο εξωτερικό καθώς η πρώτη ήταν στη Ρόμα της Ιταλίας. Τότε είχε πάρει την απόφαση να αφήσει το άκρος ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ιταλίας και να επιστρέψει για να βοηθήσει την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας καθώς είχε γνωρίσει πράγματα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος.
Επιστρέφοντας εδώ όπως μας έλεγε χαρακτηριστικά «σταμάτησα να παίζω μπάσκετ, θέλουν να μας το κόψουν δεν εξηγείτε αλλιώς» καθώς για ενάμιση χρόνο δεν πραγματοποιήθηκε πρωτάθλημα και κύπελλο και εγκλωβίστηκε σε έναν φαύλο ελληνικό κύκλο, καθώς είχε πάρει μεταγραφή στην Κρήτη και δεν μπορούσε να προπονείτε με την ομάδα του αλλά ούτε και να πάρει μεταγραφή καθώς δεν υπήρχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Και πέρσι που έγινε το πρωτάθλημα αγωνιζόταν στους Αετούς Κρήτης και έκανε προπονήσεις με τις ομάδες Μαρούσι και Π.Α.Σ.Κ.Α για να μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του καθώς δεν μπορούσε να βρίσκεται στην Κρήτη.
Αυτή η κατάσταση αλλά και η αβεβαιότητα για το πρωτάθλημα τον οδήγησε στην απόφαση να φύγει έκτος συνόρων. Εκεί έχει δώσει 3 επίσημους αγώνες (χθες νίκησαν την Λίλ με 24 ποντους απο τον Τόλη) και 10 φιλικούς για προετοιμασία και να έχει άλλους 15 τουλάχιστον αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν, όταν στη χώρα μας το μόνο που έχει οριστεί είναι η μεταγραφική περίοδος χωρίς να έχουν ανακοινωθεί ημερομηνίες έναρξης του πρωταθλήματος ή κυπέλλου… και ας είμαστε μπασκετο χώρα!
Δυστυχώς εκτός τον Απόστολο Μουμτζόγλου την ίδια απόφαση πήρε και ο Έριοντ Ράσσα καθώς και αυτός αποφάσισε να αφήσει το φτωχό αγωνιστικά ελληνικό πρωτάθλημα και να πάει στην Ιταλία.
Σωστές αποφάσεις για τους δυο αθλητές σε προσωπικό επίπεδο, αλλά χάσαμε δυο απ τους πιο θεαματικούς παίχτες στο μπάσκετ με αμαξίδιο


Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου