Στρασβούργο, ΓΑΛΛΙΑ– Η Ελλάδα πανηγυρίζει ακόμη ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ξιφασκίας! Χρονικά ο Γεράσιμος Πυλαρινός προηγείται της Βάσως Βουγιούκα, καθώς ήταν ο πρώτος που υποχρεώσε τους διοργανωτές να κρεμάσουν τη γαλανόλευκη στον τρίτο ιστό του κλειστού γυμναστηρίου.
Στους αγώνες της σπάθης (Α΄κατηγορίας) με αμαξίδιο η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από δύο ξιφομάχους. Τον Γεράσιμο Πυλαρινό και τον Βασίλη Ντούνη. Δύο εκπληκτικούς ξιφομάχους. Ο πρώτος έχει δώσει αμέτρητα διαπιστευτήρια με πολλά μετάλλια σε σημαντικές διοργανώσεις, ενώ ο δεύτερος έχει ξεκινήσει ενυπωσιακά την καριέρα του όντας «χρυσός» μεσογειονίκης πριν από ενα χρόνο!
Δυνατά με το «καλημέρα»
Ο Πυλαρινός βρέθηκε στο δεύτερο γκρουπ μαζί με τους Valeriy Haliy (Ουκρανία), Istvan Tarjanyi (Ουγγαρία), Ludovic Lemoine (Γαλλία), Bogdan Olteanu (Βέλγιο), Stefan Makowski (Πολωνία) και Evgeny Pochevalin (Ρωσία).
Θα κάνει σπουδαία εμφάνιση. Παρά την ήττα με 5/0 από τον Lemoine. Στα υπόλοιπα παιχνίδι είναι ασυγκράτητος.
Νίκες με Haliy (5/0), με Tarjanyi (5/0), με Olteanu (5/1), με Makowski (5/2) και με Pochevalin (5/2). Θα πάρει την πέμπτη θέση στο κυριώς ταμπλό περιμένωντας τον αντίπαλό του στα νοκ-άουτ.
Το ίδιο συνέβη και με τον Ντούνη. Αγωνίστηκε στο πρώτο γκρουπ με τους Volodymyr Holovashchenko (Ουκρανία), Dimitrji Rout (Γερμανία), Romain Noble (Γαλλία), Matthew Campbell-Hill (Μ. Βρετανία), Radoslaw Stanczuk (Πολωνία) και Timur Fayzullin (Ρωσία).
Κι αν τον Πυλαρινό στο τρίτο γκρουπ, λίγο πολύ τον περίμεναν, με τον Ντούνη δεν ήξεραν από που τους ήρθε! Απλά εκπλητικός. «Λύγισε» από το νούμερο ένα και μεγάλο φαβορί για το χρυσό, τον Noble και από τον Γερμανό Rout. Στις λεπτομέρειες! Και ο Γάλλος και ο Γερμανός νίκησαν με 5/4 με το ζόρι!
Από εκεί και πέρα έκανε τέσσερις νίκες με Holovashchenko (5/1), Campbell-Hill (5/1), με Stanczuk (5/4) και Fayzullin (5/4). Πρόκριση ως δεύτερος στον όμιλο. Σε έναν δύσκολο όμιλο. Κυρίως ταμπλό ως όγδοος και η αυτοπεποίθηση μεγαλώνει.
Osvath ο «δήμιος»
Ο Ντούνης προέρχεται από μια σπουδαία εμφάνιση στους ομίλους. Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε πολύ μεγαλύτερα ονόματα απο αυτόν κατάφερε να πέρασε και μάλιστα ως δεύτερος. Μπόλικο θράσος από τον ξιφομάχο του Πήγασου Κυψέλης.
Επόμενος αντίπαλος ένας ξιφομάχος από μια μεγάλη σχολή. Ο Ούγγρος Richard Osvath. Κι αυτός όπως και ο Ντούνης, ήρθε δεύτερος στον όμιλό του με 4/6. Επική μάχη μεταξύ των δύο. Ο Έλληνας ξιφομάχος θα «λυγίσει», αλλά θα κάνει τη ζωή δύσκολη του Ούγγρου. Τελικό αποτέλεσμα 10/15 και ο Ντούνης σημειώνει στο βιογραφικό του μια ακόμη μεγάλη διάκριση ως δέκατος καλύτερος στην Ευρώπη. Το μέλλον είναι όλα δικό του!
Την ίδια ώρα ο Πυλαρινός αντιμετώπιζε τον Ρώσο Sergey Frolov, ο οποίος νωρίτερα είχε βγει νικητή από το «ντέρμπι» κόντρα στον Γάλλο Robert Citerne με 15/14. Η πορεία του Ρώσου όμως θα σταματήσει πάνω στον Πυλαρινό.
Ο 34χρονος με εξαιρετική τακτική θα τον αποκλείσει επικρατώντας με 15/10 και θα περάσει στους «16». Εκεί τον περιμένει ο Ludovic Lemoine από τον οποίο είχε χάσει με 5/0 στον όμιλο.
Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Πυλαρινός έχει βρει ρυθμό και είναι ασταμάτητος. Ανταγωνιστικός ο Γάλλος, από τα καλύτερα σπαθιά στη χώρα του, όμως ο Πυλαρινός θα είναι ο νικητής με 15/12! Το χάλκινο μετάλλιο έχει ήδη εξασφαλιστεί. Στόχος πλέον τα δύο πρώτα σκαλία του βάθρου.
Στον ημιτελικό θα βρει μπροστά του τον Richard Osvath. Τον άνθρωπο που είχε κόψει νωρίτερα το δρόμο του Ντούνη. Ευκαιρία για ρεβάνς. Ωστόσο, ο Ούγγρος είναι αρκετά δυνατός. Από το ξεκίνημα θα πάρει τον έλεγχο και θα επικρατήσει με 15/6. Όμως ο Πυλαρινός έχει ήδη κατακτήσει ένα ακόμη σπουδαίο μετάλλιο στην κεριέρα του και μάλιστα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Στον τελικό ο Osvath θα αντιμετωπίσει το μεγάλο φαβορί τον Γάλλο Romain Noble. Ο Γάλλος, αν και αντιμετώπισε δυσκολίες στο ξεκίνημα, θα «ξεμπλοκάρει» στο τέλος επικρατώντας με 15/8 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Το δέυτερο χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη με αμαξίδιο (Α’ κατηγορία) πήγε στον Ουκρανό Andrii Demchuk, ο οποίος είχε ηττηθεί στον ημιτελικό από τον Noble με 15/12.
Ποιος είναι ο Γεράσιμος Πυλαρινός
Η σπουδαία καριέρα του Γεράσιμου Πυλαρινού ξεκίνησε το 2005. Πριν από εννέα καλοκαίρια…Τι έχει κάνει από το 2005 μέχρι σήμερα; Τα πάντα. Έχασε στις λεπτομέρειες το μετάλλιο στου Παραολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνου (2008) και Λονδίνου (2012) καταλμβάνοντας την 5η θέση.
Τα Παγκόσμια Κύπελλα του ανήκουν! Δύο χρυσά μετάλλια στη σπάθη σε Ινδία (2009) και Ιταλία (2011). Ένα ασημένιο στη Μάλαγα (2011) και πάλι στη σπάθη. Τρία χάλκινα σε Καναδά (2009), Γερμανία (2010) και Πολωνία (2010).
Αγαπημένος προορισμός η Γαλλία. Εκεί κετάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσιο Πρωτάθλημα (Παρίσι) το 2010 (ομαδικό σπάθης), αλλά και την 5η θέση στο ατομικό, όπως και τοχάλκινο μετάλλιο πριν από μερικές μέρες.
Σε καμία διοργάνωση κατώ από την 7η θεση τόσο στη σπάθη, όσο και στο ξίφος μονομαχίας.Δεύτερος στην παγκόσμια κατάταξη (σπάθη) το 2010 και γενικά ένα από τα καλύτερα σπαθιά του πλανήτη!
Σε λίγες γραμμές η καριέρα ενός σπουδαίους αθλητή που είχε την…ατυχία να αγωνίζεται με τα χρώματα μιας υπέροχης χώρας, αλλά με ανθρώπους σε λάθος θέσεις. Ας είναι…
othersportsnews.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου