Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

8οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Αιμοκαθαιρόμενων και Μεταμοσχευμένων


Οι 8οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων αθλητών θα πραγματοποιηθούν στην Κρακοβία το χρονικό διάστημα 16-23 Αυγούστου 2014. Στους αγώνες συμμετέχουν αθλητές που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση και γίνονται κάθε 2 χρόνια. Μια πραγματική γιορτή λαμβάνει χώρα σε κάθε διοργανώτρια πόλη όπου εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις με στόχο την προώθηση της υπέρτατης προσφοράς του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του, την ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ.
Η Ελλάδα έχει την τιμή να συμμετέχει σε όλους τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες μέχρι σήμερα, μιας και ήταν η χώρα που ξεκίνησε και φιλοξένησε την πρώτη διοργάνωση το 2000. Οι 19 Έλληνες αθλητές που θα λάβουν μέρος στην Ελληνική αποστολή προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας και θα συμμετέχουν στα αθλήματα της κολύμβησης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, τένις, darts,  bowling και σε όλα τα αγωνίσματα του στίβου με στόχο την καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων. Παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες οι αθλητές προετοιμάζονται αυτή την στιγμή σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα όσο το δυνατόν καλύτερα, για την επάξια εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
14075
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών, Αθανάσιος Αναχουρλής, τονίζει πως ο αθλητισμός έχει θετικές επιδράσεις στην ποιότητα ζωής των αιμοκαθαιρόμενων και μεταμοσχευμένων συνανθρώπων μας και αυτό φαίνεται στην καθημερινότητά τους. Γι’ αυτό και θα πρέπει η Ελληνική πολιτεία να στηρίζει όσο το δυνατόν καλύτερα τον αγώνα για την καθημερινή επιβίωσή μας!!
Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής ομάδας στην Πανευρωπαϊκή ΟμοσπονδίαΜάριος Μαρκόπουλος, επισημαίνει πως από οργανωτικής πλευράς τα περισσότερα ζητήματα για την ομαλή μετάβαση των Ελλήνων αθλητών έχουν τακτοποιηθεί. Υπάρχουν ακόμη μείζονα ζητήματα σχετικά με το οικονομικό σκέλος της μετάβασης καθώς δεν έχει ανταποκριθεί κανένας χορηγός στις εκκλήσεις μας. Έτσι, το οικονομικό μέρος (μετάβαση, διαμονή και διατροφή) καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τους Έλληνες αθλητές!
Τέλος, όλα τα μέλη της Ελληνικής αποστολής δηλώνουν πως θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να τιμήσουν την Ελληνική σημαία και να την φέρουν στο υψηλότερο δυνατό σημείο της τελικής ομαδικής κατάταξης!

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδαhttp://www.etdsc2014krakow.pl/
και ενημέρωση για την Ελληνική ομάδα στο facebook: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ
                                                              1407
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ – www.san.gr  
Τηλ.επικοινωνίας 6973001715, mail: san@san.gr

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου