Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

9η εθνική μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο

Τελείωσε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για την εθνική μας ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο  στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών 2014 που διεξάγεται στο Μπρνο της Τσεχίας καταλαμβάνοντας την 9η θέση.

Η χώρα μας στον τελευταίο της αγώνα για τις θέσεις 8 και 9 αντιμετώπισε την Κροατία, και με σκορ 45-70 υπέρ τον Κροατών η εθνική μας ομάδα κατέλαβε την 9η θέση. H Κροάτες νικώντας εμάς αλλά και τους Σλοβένους καταλαμβάνουν την 7η θέση.

Οι Έλληνες αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό άλλα δεν μπόρεσαν να ανταγωνιστούν στα ίσια τους αντιπάλους τους. Αυτά τα αποτελέσματα θα πρέπει να προβληματίσουν έντονα την εθνική ομοσπονδία μπάσκετ (Ο.Σ.Ε.Κ.Κ) και να πάρει δραστικά μέτρα για να οδηγηθεί το μπάσκετ με αμαξίδιο εκεί που του αξίζει. Δεν μπορεί στον βωμό των χρημάτων και τον επιχορηγήσεων να μην αναπτύσσετε και να μην έχει το άθλημα την θέση που του αξίζει στην χώρα μας. Δεν μπορεί η ομάδα μας να χάνει με τόσο ευκολία από χώρες που θεωρητικά είναι πιο ‘’φτωχές’’ από την δική μας… και δεν μπορεί να φορτώνονται οι παίχτες βαριές ήττες από τη λάθος οργάνωση του αθλήματος. Αξίζει πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή και στην ομάδα για την προσπάθεια τους κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Το εθνικό μας συγκρότημα στο σημερινό αγώνα το καλό του  δεκάλεπτο ήταν το τέταρτο όπου και κέρδισε στο επιμέρους σκορ 13-12.

Για άλλη μια φορά πρώτος σκόρερ ο Απόστολος Μουμτζόγλου με 18 πόντους, 2 ριμπάουντ και 4 ασιστ.


Τα στατιστικά για την ομάδα μας ήταν:

Τα δεκάλεπτα
10-18,12-22/10-18,13-12, Τελικό σκορ  45-70
Γιώργος Τσαουσίδης, Έριοντ Ράσσα 9ποντ,3ριμπ, 2ασ , Αποστόλης Μουμτζόγλου 18ποντ,2ριμπ, 4ασ , Ατνάν Χαμάντι 4ριμπ,1ασ, Χρήστος  Mαρτσάκης 6π, 14ριμπ, Νικός Καβάζης 1ριμπ, Μιχάλης Στεργιόπουλος 6ποντ,8ριμπ,2ας, Παναγιώτης Φιλίππου 4πον,5ριμπ, Γιώργος Παπαδόπουλος2ποντ,2ασις,2ριμπ, Μανώλης Στυλιανάκης 1ριμπ.

Ο προπονητής  Βάιος Γιώρας
Αρχηγός αποστολής  Τάσος Βιζικίδης.
Φροντιστής - Μηχανικός: Αλέξανδρος Δούκας.
Διεθνής διαιτητής: Πλάτωνας Σέρρας.
Συνοδός - μεταφράστρια: Μαρία Μπαξεβάνη

Η τελική κατάταξή του τουρνουά είναι:

1

CZE

2

ISR

3

LTU

4

RUS

5

AUT

6

LAT

7

CRO

8

SLO

9

GRE




Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου