Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Α.Ε.Νέα Κηφισιά: Μαθήματα ζωής στο Ζηρίνειο



Παιδιά από το κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «Εστία» φιλοξένησε στην προπόνησή της, στο Ζηρίνειο, η Κηφισιά.

Το συγκρότημα των βορείων προαστίων είχε τη χαρά να υποδεχθεί τα παιδιά από το σωματείο που εδρεύει στο Νέο Ψυχικό την περασμένη Παρασκευή (07/03). Ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της ΚΑΕ, Δημήτρης Λαγοπόδης, αρχικά τους μοίρασε αναμνηστικά μπλουζάκια κι εν συνεχεία έκατσαν όλοι μαζί και παρακολουθήσαν την προπόνηση που έκανε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στους παίκτες του. Λίγο πριν από την ολοκλήρωσή της, μάλιστα, παίκτες και προπονητικό επιτελείο φώναξαν τα παιδιά στο κέντρο του γηπέδου και φωτογραφήθηκαν μαζί τους. Ως δώρο τα παιδιά τους έδωσαν χειροποίητες κατασκευές που ετοίμασαν τα ίδια.

Τι είναι η «Εστία»: Η «Εστία» είναι κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση που ιδρύθηκε το 1982 από γονείς και φίλους ατόμων με νοητική υστέρηση και εδρεύει στο Νέο Ψυχικό. Η «Εστία», ως κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση, δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης, κοινωνικοποίησης, επαγγελματικής αποκατάστασης, αξιοποίησης ελευθέρου χρόνου, υπηρεσιών υποστηριζόμενης διαβίωσης καθώς και συμμετοχής και υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων για άτομα με νοητική υστέρηση.

 Ιδρύθηκε το 1982 από γονείς και φίλους ατόμων με νοητική υστέρηση και διοικείται από 7μελές διοικητικό συμβούλιο. Τον Οκτώβρη του 1998 πιστοποιήθηκε ως εξειδικευμένο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης για την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων. Είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο και εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η «Εστία» βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό σε ιδιόκτητα κτίρια που παραχωρήθηκαν από τον αείμνηστο μεγάλο ευεργέτη Νικόλαο Κονιαλίδη. Απευθύνεται σε νέα άτομα, από 18 ετών και άνω, με ελαφριά ή μέτρια νοητική υστέρηση.

Το όραμα και η πολιτική ποιότητας:«Εστία» είναι πιστοποιημένη από την TUV Austria Hellas σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 9001:2008, τις απαιτήσεις του σχεδίου του προτύπου ΕΛΟΤ 1429:2008, τις νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις που τίθενται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία (π.χ. εγκύκλιος 4670/ΕΥΣ 551). Το όραμα της «Εστία» είναι να παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε άτομα με μέτρια και ελαφρά νοητική υστέρηση καθώς επίσης και να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον τομέα της διεκδίκησης, διαχείρισης και υλοποίησης ευρωπαϊκών και εθνικών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων συμβάλλοντας ενεργά στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και παράλληλα να αποτελεί πρότυπο για το σχεδιασμό, παρακολούθηση, υλοποίηση και διαχείριση αναπτυξιακών επιχειρηματικών σχεδίων για τον ευρύτερο χώρο στον οποίο δραστηριοποιείται ο φορέας.

 onsports.gr

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου