Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

"Στον δρόμο... τα αθλητικά σωματεία των ΑμεΑ



"Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον δρόμο του αγώνα" αναφέρει η ανακοίνωση των ερασιτεχνικών σωματείων των ΑμεΑ, που σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι είχαν κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στη Νερατζιώτισσα καταγγέλλοντας ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση σκοπεύει να κόψει και τα "ψίχουλα" που τους έδωσε ως κρατική επιχορήγηση το 2013.
 "Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, όταν λέγαμε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να διαλύσει τα ερασιτεχνικά σωματεία των ΑΜΕΑ, όπως έκανε και με τα σωματεία των αρτιμελών για να μπορεί να μοιράζει στους επαγγελματίες του είδους το χρήμα του ελληνικού λαού. Το ίδιο κάνει και με το κλείσιμο των νοσοκομείων, των ειδικών σχολείων, των δημόσιων δομών πρόνοιας κ.λπ. 
Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, για να μας κοροϊδέψουν για άλλη μια φορά. Πρέπει να τους εμποδίσουμε. Πρέπει να σταθούμε απέναντί τους χωρίς κανένα δισταγμό" επισημαίνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία των ΑμεΑ, που πλήττονται κι αυτά από τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική και επικεντρώνουν στα παρακάτω αιτήματα:
"Να προχωρήσει με ευθύνη της πολιτείας η δημιουργία σύγχρονων αθλητικών κέντρων για την ανάπτυξη του ειδικού αθλητισμού. Να δοθούν τα 200.000 ευρώ, που αδικαιολόγητα κόπηκαν απ' την περσινή επιχορήγηση. Να δοθούν άμεσα τα 300.000 ευρώ στα σωματεία, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες".

 Αφορμή για την κινητοποίηση είναι το οριστικό κόψιμο της χρηματοδότησης αφού παρά τις υποσχέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Ανδριανού, πριν τις γιορτές ότι θα δοθούν 300.000 ευρώ στα σωματεία, πριν λίγες μέρες επισημοποιήθηκε ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Κεραυνός», το Αθλητικό Σωματείο Τυφλών και Ατόμων με προβλήματα όρασης «Ο Όμηρος», το Αθλητικό Σωματείο Στίβου Τυφλών, ο ΑΣ Τυφλών «Ήφαιστος» και η Αθλητική Ένωση Τυφλών «Πυρσός». Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των αθλητών θα συναντηθεί με τον υφυπουργό.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρσι κόπηκαν 200.000 ευρώ από την επιχορήγηση ενώ τα τελευταία χρόνια τα πράγματα είναι τραγικά σε αυτό το ζήτημα καθώς δεν καταβλήθηκε καθόλου η επιχορήγηση του 2008 ενώ τα επόμενα χρόνια δινόταν ένα ποσό που αν και βαφτιζόταν από τους αρμοδίους το 50% της ετήσιας ενίσχυσης, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν άγγιζε ούτε το 20% αυτής.

 Στην κοινή ανακοίνωση - πρόσκληση των σωματείων ΑμΕΑ που συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να διαλύσει τα ερασιτεχνικά σωματεία των ΑμΕΑ, όπως έκανε και με τα σωματεία των αρτιμελών αθλητών, για να μπορεί να μοιράζει στους επαγγελματίες του είδους το χρήμα του ελληνικού λαού. Το ίδιο κάνει δηλαδή και με το κλείσιμο των νοσοκομείων, των ειδικών σχολείων, των δημόσιων δομών Πρόνοιας κ.τ.λ. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο να μας κοροϊδέψουν για μια ακόμη φορά. Πρέπει να τους εμποδίσουμε. Πρέπει να σταθούμε απέναντί τους χωρίς κανένα δισταγμό».

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους τα σωματεία τυφλών και αναπήρων αθλητών θα ζητήσουν συνάντηση με όλα τα πολιτικά κόμματα (πλην της Χρυσής Αυγής), για να τους εκθέσουν τα προβλήματα του ειδικού αναπηρικού αθλητισμού, με σκοπό να πάρουν θέση στα ζητήματα.


Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου