Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Η απίστευτη ιστορία του Fred Morgan


Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα που "γέννησε" ποτέ ο αθλητισμός για τη δύναμη της θέλησης που θέτει ανύπαρκτα όλα τα όρια για το ανθρώπινο είδος, είναι η ιστορία του ο Fred Morgan. Ο Αυστραλός Morgan αντιμετώπιζε ολική αναπηρία, αφού είχε χάσει το δεξί του πόδι, κι όμως αυτό δε στάθηκε εμπόδιο στο να εκπληρώσει το όνειρό του, που ήταν να γίνει τενίστας!
Την εποχή που το τένις με αμαξίδιο δεν υπήρχε ούτε σαν ιδέα, ο Fred Morgan από το Campbelltown της New South Wales της Αυστραλίας, έφερε την επανάσταση στο άθλημα, συμμετέχοντας σε κανονικούς αγώνες σε τουρνουά της εποχής. Ο Αυστραλός παίκτης είχε μόνο το αριστερό του πόδι, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να του στερήσει το δικαίωμα της ελπίδας και τελικά να ζήσει το όνειρό του.

Οι πληροφορίες για τον Morgan δεν είναι πολλές, καθώς λόγω και της εποχής ελάχιστες φωτογραφίες και δημοσιεύματα έχουν σωθεί για τη "δράση" του. Το 1935, συμμετείχε σε ένα τουρνουά της Lawn Tennis Country Carnival που φιλοξενήθηκε στο Rushcutter's Bay και απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό.

Συνήθιζε να παίζει χρησιμοποιώντας μία πατερίτσα κάτω από την αριστερή του μασχάλη. Όταν σέρβιρε άφηνε εντελώς την πατερίτσα και στηρίζοταν στο αριστερό του πόδι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, είχε "αξιοθαύμαστη" ισορροπία και "ένα σερβίς που πολλοί θα ζήλευαν". Σέρβιρε μάλιστα με άλμα και χρησιμοποιούσε συχνά τα περίτεχνα βολέ του για να κερδίσει πόντους. Το δυνατότερό του σημείο ήταν το forehand drive.

Sydney Morning Herald
Δημοσίευμα της εφημερίδας Sydney Morning Herald για τον Fred Morgan (11 Ιανουαρίου 1935).


Ο Fred Morgan ήταν ο γιος του George και της Amy Morgan. Γεννήθηκε το 1910 στο Campbelltown του New South Wales, που βρίσκεται στη νοτιανατολική Αυστραλία. Έζησε στην Chamberlain Street και ήταν κομμωτής. Ύστερα μεταφέρθηκε στο Manly, όπου έζησε μέχρι το 1952. Πέθανε μόλις στα 42 του χρόνια.
Fred Morgan
Μία πολύ σπάνια φωτογραφία του Fred Morgan, κληρονομιά της Εθνικής Βιβλιοθήκης της New South Wales.

 tennisnews.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου